Raseinių r. merui ir jo komandai – kaltinimai dėl saviizoliacijos nesilaikymo Meras neigia kaltinimus

Raseinių rajono meras Andrius Bautronis neigia kaltinimus, kad jis ir jo komanda turėjo izoliuotis jau nuo rugsėjo 18 dienos, bet to nedarė. Anot jo, susirgus asmeniui savivaldybėje jis nebuvo nurodytas kaip artimą sąlytį su užsikrėtusiuoju turėjęs asmuo.

Turizmo centro direktorius Arnas Zmitra neslepia, kad Raseinių rajono savivaldybėje koronaviruso atvejis buvo žinomas jau praėjusį penktadienį. <br>Lrytas.lt koliažas
Turizmo centro direktorius Arnas Zmitra neslepia, kad Raseinių rajono savivaldybėje koronaviruso atvejis buvo žinomas jau praėjusį penktadienį. <br>Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Paulina Levickytė, ELTA

Sep 25, 2020, 11:49 AM, atnaujinta Sep 25, 2020, 12:53 PM

„Vertinkime tai, kad tas, kas čia komentuoja, eina į rinkimus ir yra stipriai oponuojantys. Penktadienį, (rugsėjo 18 dieną, – ELTA), mes sužinojome, kad yra sergantis asmuo savivaldybėje. Tuo atveju Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) iš karto klausia žmogaus, su kuo jis turėjo artimus kontaktus. Nei aš, nei administracijos direktorius, nei pavaduotoja, nei vicemeras nebuvo nurodyti kaip artimą sąlyti su sergančiu asmeniu turėję asmenys.

Negavome nė vieno pranešimo, kad mes turime saviizoliuotis. Aš taip pat puikiai žinau sergantį žmogų ir aš pats puikiai žinau, kad su juo nekontaktavau. Tiek aš, tiek ir sergantis žmogus tai gali paliudyti“, – Eltai teigė A. Bautronis.

Anot mero, uždaryti visą savivaldybę bei saviizoliuotis visiems darbuotojams nereikėjo.

„Tikrai nebuvo tokio reikalavimo, kad reikia uždaryti visą savivaldybę. Izoliuotis reikia tik tiems asmenims, kuriuos nurodė NVSC (...) Mes penktadienį sužinoję apie atvejį, šeštadienį jau išdezinfekavome visas savivaldybes patalpas. Pirmadienį liepiame nė vienam darbuotojui neiti į patalpas, neiti į darbą, kad NVSC galėtų atrinkti kontaktus“, – sakė jis.

Meras Eltai taip pat teigė, kad šiuo metu jaučiasi gerai ir jokių simptomų kol kas nejaučia.

Penktadienį Raseinių rajono meras A. Bautronis pranešė, kad jam atlikto COVID-19 testo rezultatas yra teigiamas. Koronavirusas patvirtintas ir administracijos direktoriui Edmundui Jonylai.

ELTA primena, kad Raseinių rajone kol kas pastebimas didžiausias protrūkis šalyje, savivaldybėje per 14 dienų fiksuojamas 329,9 atvejo rodiklis 100 tūkst. gyventojų. Dėl šios situacijos vidurdienį rengiamas nuotolinis Raseinių ekstremalių situacijų komisijos posėdis.

Turizmo centro direktorius: Raseinių rajono meras ir jo komanda nesilaikė saviizoliacijos taisyklių

Všį „Atrask Raseinius“ turizmo centro direktorius Arnas Zmitra neslepia, kad Raseinių rajono savivaldybėje koronaviruso atvejis buvo žinomas jau praėjusį penktadienį. Nepaisant to, Raseinių rajono meras Andrius Bautronis bei jo komanda ne saviizoliavosi, o dalyvavo savaitgalį vykstančiuose Raseinių rajono renginiuose. A. Zmitros teigimu, apie židinį savivaldybėje buvo pranešta tik ketvirtadienį, todėl jis nesuprantąs, kodėl meras ir jo komanda elgėsi taip neatsakingai.

„Jau penktadienį, rugsėjo 18 dieną, buvo žinoma, kad savivaldybėje yra susirgimas. Tačiau apie tai niekas viešai nekalbėjo. Pirmadienį buvo dar daugiau sergančių, antradienį taip pat. Policijoje ir ligoninėje buvo viešai žinoma, kad tai židiniai. Bet, kad savivaldybėje yra židinys, buvo pripažinta tik ketvirtadienį. Nors susirgimų savivaldybėje buvo jau nuo penktadienio.

Tai kyla didelis klausimas ir abejonė, jeigu savivaldybėje yra židinys, tai ar buvo protinga rodytis ir dalyvauti įvairiuose pasitarimuose ir merui apžiūrinėti trečiadienį Raseiniuose startavusį mobilų patikros punktą ir panašiai. Vis dėlto juk jie visi buvo iš vieno pastato. Kai policijoje buvo patvirtintas židinys, ji buvo uždaryta. Rajoną aptarnavo policininkai iš kitų rajonų. Savivaldybė, deja, šiuo keliu nežengė“, – Eltai sakė A. Zmitra.

Anot jo, meras, vicemeras Kęstutis Užemeckas, administracijos direktorius Edmundas Jonyla ir jo pavaduotoja Irma Juknevičienė turėjo saviizoliuotis ir nedalyvauti miesto renginiuose.

„Visuomenės sveikatos specialistai sako, kad jeigu sergantys asmuo yra tame pačiame pastate, kitiems darbuotojams reikia izoliuotis. O buvo mero dalyvavimas rudenėlio šventėje bei Kryžkalnio memorialo Lietuvos partizanams atidengime, „Šatrijos“ choro apdovanojimuose, kuris vyko uždaroje patalpoje. Vėliau paaiškėjo, kad ir choristai pradėjo sirgti. Susidaro įspūdis, kad yra lygūs ir yra lygesni“, – teigai Všį „Atrask Raseinius“ direktorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?