Arvydas Lekavičius. Mįslingi daugtaškiai darbo skelbime

Socialiniuose tinkluose emocijų apimti, o kartais ir pavartoję šio bei to svaiginančio piliečiai pripaisto visokiausių nesąmonių. Kas politikuoja, kas sąmokslo teorijomis dalijasi, o kas net darbuotojų ieško.

Arvydas Lekavičius.<br>T.Bauro nuotr.
Arvydas Lekavičius.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 20, 2020, 6:18 AM

Tarp tokių – ir garsiojo koncerno „Achemos grupė“ generalinis direktorius K.Braziulis. Sovietmečiu KGB aukštojoje mokykloje kontržvalgybos paslaptis krimtęs vadovas pats asmeniškai rašo darbo skelbimus „LinkedIn“ platformoje.

Sakysite, kas čia keisto? Iš pirmo žvilgsnio – nieko. Tiesiog ieškoma personalo valdymo aso, kuris išmanytų žmonių valdymo teorijas ir taikytų jas praktikoje. Dar turi mokėti kalbėti, įkalbėti, tuo pat metu rezultatyviai dirbti, be to, užuosti problemas joms tik pradėjus formuotis.

Atrodytų, eilinis darbo siūlymas. Atlyginimas nenurodytas, nors pagal įstatymus tai privaloma. Bet anoks čia ir pažeidimas.

Užtat visos grožybės – teksto pabaigoje: „Būtų gerai, kad būtų graž..., oi ne, kad būtų juod... oi ne, kad būtų patr..., oi ne. Ai, nesvarbu. Svarbiausia, kad būtų geras žmogus“ (kalba netaisyta. – Red.).

Taigi kriterijai lyg ir aiškūs – graži, juodaplaukė ir patraukli. O gal šiais lyčių lygybės laikais reikėtų vyriškos giminės būdvardžiais paversti?

Vargu. Juk iki šiol sklinda kalbos apie saugumiečių mokymų metu vykusias orgijas, kurias esą rengė K.Braziulis, kol dar nebuvo išmestas iš Valstybės saugumo departamento. Kalbama, kad tąsyk vyrai rengė lenktynes, kuris daugiau sykių pasimylės su prostitute, o žiūrovais norėjusiems tapti saugumiečiams dar teko susimokėti ir po 50 litų.

Gal tokį nedviprasmiškų užuominų kupiną skelbimą įdėjo ir ne pats generalinis direktorius, o koks nors apsimetėlis. Tik kodėl tuomet patiktuką ties juo paliko D.Kavoliūnas? Gal tai irgi trolis, bet lyg tyčia tokia yra „Achemos grupės“ vyriausiojo teisininko pavardė.

Kad ir kaip būtų, bent skelbimo pabaiga yra visiškai teisinga: „Žinutę rašykite blaivia galva“ (šypsenėlė).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.