Akmenės r. miške paklydusio medkirčio pareigūnai ieškojo parą, pasitelktas sraigtasparnis

Kiekvienas sėkmingai ir laimingai pasibaigęs įvykis, išgelbėta gyvybė ir ištiesta pagalbos ranka yra svarbi kiekvieno policijos pareigūno darbo dalis.

Rastas dingęs vyras.<br>lrytas.lt koliažas
Rastas dingęs vyras.<br>lrytas.lt koliažas
Rastas dingęs vyras.<br>Telšių apskr. VPK nuotr.
Rastas dingęs vyras.<br>Telšių apskr. VPK nuotr.
Rastas dingęs vyras.<br>Telšių apskr. VPK nuotr.
Rastas dingęs vyras.<br>Telšių apskr. VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 21, 2020, 11:59 AM

Spalio 19 dieną buvo gautas pranešimas, kad apie 8 val. 30 min. Akmenės rajone, netoli Šapnagių kaimo, Karpėnų miške be žinios dingo 42–ejų vyras. Jis į mišką atvyko atlikti miško kirtimo darbų, tačiau atsiskyrė nuo savo kolegų ir pasiklydo miške. Kolegos pastebėję, jog vyro nėra, grįžo į tą vietą, kurioje paskutinį kartą jį matė, tačiau vyro ten nebuvo, buvo paliktas tik jo šalmas.

Dingusio vyro pareigūnams nepavyko rasti daugiau nei parą. Paieškai buvo sutelktos gausios Joniškio, Akmenės, Telšių bei Šiaulių policijos pareigūnų pajėgos.

Spalio 19, pirmąją ieškojimo dieną, dingusio vyro mobiliojo ryšio telefonas visada buvo įjungtas. Pareigūnai nuolat bendravo su vyro kolega, kuriam dingusysis vis paskambindavo.

Apie 13 val. susisiekus su juo, vyras nurodė, kad yra palaukėje, tačiau jokių objektų nemato. Apie 16 val. vyras telefono ragelio nekėlė. Vėliau perskambino. Kalbant su dingusiuoju asmeniu, pasiteirauta kur jis yra, tačiau vyras negalėjo nurodyti savo buvimo vietos. Tuomet jo buvo paprašyta išeiti į palaukę, jog jį galėtų pastebėti įvykio vietoje dirbantys policijos pareigūnai.

Po šio prašymo, bandydami surasti vyrą, policijos pareigūnai po visą mišką važinėjo su įjungtu garsiniu signalu bei švyturėliais.

Su dingusiuoju asmeniu ir toliau buvo palaikomas ryšys, tačiau pasiteiravus ar šis girdėjo policijos automobilių garsinį signalą, ar matė automobilių švyturėlius, nurodė, kad ne.

Apie 19 val. su vyru buvo susisiekta paskutinį kartą, jis nurodė, jog grįžtą, bet ryšis nutrūko – vėliau vyras į skambučius neatsakė. Į paiešką buvo pasitelkti kinologai, tačiau vyras nerastas. Pagal gautas vyriškio mobilaus ryšio telefono buvimo koordinatės, buvo apvažiuota bei apeita vietovė, visas miškas, visgi tą dieną vyras nebuvo pastebėtas ir rastas.

Spalio 20, antrąją paieškų dieną, nuo pačio ryto, miške dirbo apie 25 pareigūnai. Tądien buvo rastas vyro termosas. Buvo pasitelktas sraigtasparnis dingusio asmens paieškai, tačiau iki pietų paieška nedavė jokių rezultatų.

Bendromis pastangomis, policijos pareigūnų profesionalumo ir operatyvumo dėka, ilgai ieškotas vyras, apie 16 val. buvo rastas. Pareigūnai dingusį asmenį išgirdo ir pamatė tame pačiame miške.

Pareigūnams vyrą namo pavyko pargabenti gyvą ir sveiką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.