Antrojo rinkimų turo nugalėtojai rytą šiose apygardose pasitiks jau karantine

Trečiadienį ministrų kabinetas nusprendė, kad nuo pirmadienio karantinas bus įvestas Elektrėnų ir Marijampolės savivaldybėse, Joniškio, Jurbarko, Kelmės, Klaipėdos, Kretingos, Pasvalio, Plungės, Skuodo, Šiaulių, Švenčionių rajonuose. Karantino režimas taip pat toliau tęsis Raseinių savivaldybėje.

Antras rinkimų turas – su nerimu: kurios apygardos pateks į karantino zonas.<br>Lrytas.lt montažas
Antras rinkimų turas – su nerimu: kurios apygardos pateks į karantino zonas.<br>Lrytas.lt montažas
Apygardos, patenkančios į karantino zonas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Apygardos, patenkančios į karantino zonas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Andrius Vyšniauskas.<br>T.Bauro nuotr.
Andrius Vyšniauskas.<br>T.Bauro nuotr.
Petras Gražulis.<br>T.Bauro nuotr.
Petras Gražulis.<br>T.Bauro nuotr.
Antanas Matulas.<br>T.Bauro nuotr.
Antanas Matulas.<br>T.Bauro nuotr.
Rasa Petrauskienė.<br>T.Bauro nuotr.
Rasa Petrauskienė.<br>T.Bauro nuotr.
 Edita Rudelienė.<br>T.Bauro nuotr.
 Edita Rudelienė.<br>T.Bauro nuotr.
Arūnas Gumuliauskas.<br>T.Bauro nuotr.
Arūnas Gumuliauskas.<br>T.Bauro nuotr.
Remigijus Žemaitaitis.<br>T.Bauro nuotr.
Remigijus Žemaitaitis.<br>T.Bauro nuotr.
Kęstutis Masiulis.<br>T.Bauro nuotr.
Kęstutis Masiulis.<br>T.Bauro nuotr.
Rima Baškienė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Rima Baškienė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gintautas Kindurys.<br>T.Bauro nuotr.
Gintautas Kindurys.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (12)

Lrytas.lt

Oct 22, 2020, 3:51 PM, atnaujinta Oct 22, 2020, 4:04 PM

Karantino įsigaliojimo išvakarėse – sekmadienį – į karantino zoną priskirtose savivaldybėse, kaip ir visoje Lietuvoje, vyks antrasis Seimo rinkimų turas. Pilnai ar dalinai karantino teritorijos persidengia su 15 rinkimų apygardų.

Į karantino teritoriją patenka Kuršo apygarda, Gargždų apygarda, dalis Mėgyvos apygardos, dalis Plungės-Rietavo apygardos, dalis Žemaitijos šiaurinės apygardos, dalis Žiemgalos vakarinės apygardos, taip pat dalis Žiemgalos rytinės apygardos, Šiaulių krašto apygarda, dalis Kelmės-Šilalės apygardos, dalis Raseinių-Kėdainių apygardos, dalis Karšuvos apygardos, Marijampolės apygarda, dalis Kaišiadorių-Elektrėnų ir dalis Trakų-Vievio apygardų bei dalis Nalšios pietinės apygardos.

Kokie kandidatai susirungs karantino zonose?

Kuršo apygardoje į kovą stos Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovas Antanas Vinkus ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) iškeltas Juozas Mažeika. Pirmajame ture A.Vinkus sulaukė 27,60 proc. rinkimų dalyvių palaikymo, tuo tarpu J.Mažeika – 20,17 proc.

Gargždų apygardoje išvysime TS-LKD narę Rasą Petrauskienę ir ilgametį Seimo narį, kuris šiuose rinkimuose save išsikėlė pats, Petrą Gražulį. Pirmajame ture šių politikų kova buvo apylygė: P.Gražulį palaikė 21,36 proc. balsavusiųjų, už R.Petrauskienę balsus atidavė 20,16 proc. rinkimų dalyvių.

Mėguvos apygardoje taip pat konkuruos LVŽS ir TS-LKD atstovai. Jėgas antrajame ture išbandys konservatorius Mindaugas Skritulskas ir valstietis Romandas Žiubrys. Tiesa, R.Žiubrys nuo savo oponento pirmajame ture atsiliko dvigubai. Jį palaikė 13,27 proc. rinkimų dalyvių, o jo oponentą M.Skritulską parėmė 26,85 proc.

Plungės-Rietavo apygardoje varžysis Liberalų sąjūdžio atstovas Jonas Varkalys ir TS-LKD narys Jurgis Razma. Liberalą pirmajame ture palaikė 27,80 proc. rinkėjų, konservatorių – 24,67 proc. rinkimų dalyvių.

Žemaitijos šiaurinėje apygardoje dėl Seimo nario mandato varžysis LVŽS narys Valius Ąžuolas ir Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) iškeltas kandidatas Tomas Martinaitis. Rinkėjų palaikymas per pirmąjį turą buvo V.Ąžuolo pusėje – jį palaikė 42,29 proc. balsavusiųjų, o jo oponentą – 16,49 proc.

Žiemgalos vakarinėje apygardoje kausis socdemas Liudas Jonaitis ir valstietis Arūnas Gumuliauskas. Liudą Jonaitį pirmajame ture palaikė 27,40 proc. rinkėjų, o valstiečių kandidatą – 19,98 proc. balsavusiųjų.

Žiemgalos rytinėje apygardoje taip pat kausis LVŽS atstovas – čia valstiečiams atstovaus Neringa Trinskienė, sulaukusi 15,32 proc. rinkimų dalyvių palaikymo. Jos oponentu taps konservatorius Antanas Matulas, kurį pirmajame ture palaikė dvigubai daugiau rinkėjų – 31,21 proc.

Šiaulių krašto apygardoje antrajame ture pamatysime LVŽS kandidatę, ilgametę Seimo narę Rimą Baškienę ir TS-LKD narį Kęstutį Masiulį. Atotrūkis tarp šių kandidatų – labai didelis: už R.Baškienę savo balsą atidavė net 39,61 proc. balsavusiųjų, o už jos oponentą – 15,10 proc.

Kelmės-Šilalės apygardoje susigrums „Laisvės ir teisingumo partijos“ vedlys Remigijus Žemaitaitis ir TS-LKD atstovas Jonas Gudauskas. Šiuos kandidatus pirmajame ture skyrė kiek mažiau nei penkių procentų skirtumas: R. Žemaitaitį palaikė 28,36 proc. dalyvavusių rinkėjų, J.Gudauską – 23,84 proc.

Sekmadienį Raseinių-Kėdainių apygardoje į kovą dėl Seimo nario kėdės stos oponentų valstiečių ir konservatorių kandidatai. LVŽS atstovaus Arvydas Nekrošius, sulaukęs 20,67 proc. rinkimų dalyvių paramos, ir TS-LKD atstovaus Vidmantas Merkliopas, kurį pirmajame ture palaikė 15,94 proc. balsavusiųjų.

Karšuvos apygardoje matysime Liberalų sąjūdžio atstovo Ričardo Juškos ir konservatoriaus Daivaro Rybakovo kovą. R.Juška pirmajame ture surinko 29,00 proc. rinkimų dalyvių balsų, tuo tarpu D.Rybakovas – 18,36 proc.

Marijampolės apygardoje kova vėlgi lauks TS-LKD ir LVŽS. Konservatoriams čia atstovaus Andrius Vyšniauskas, kurį pirmajame ture palaikė 22,59 proc. balsavusiųjų, o valstiečiams – Dainius Gaižauskas, sulaukęs 20,45 proc. dalyvavusiųjų balsų.

Kaišiadorių-Elektrėnų apygardoje pirmajame ture virė apylygė kova tarp TS-LKD ir Laisvės partijos. Konservatorių Audronį Ažubalį šioje apygardoje palaikė 16,60 proc. balsavusiųjų, jo oponentę S. Lengvinienę – 16,47 proc.

Trakų-Vievio apygardoje dėl parlamentaro mandato kausis Liberalų sąjūdžio narė Edita Rudeliene ir LSDP atstovas Kęstutis Vilkauskas. Juos palaikė atitinkamai 24,19 proc. ir 15,87 proc. balsavusiųjų.

Nalšios pietinėje apygardoje į antrajį turą pateko Gintautas Kindurys iš LVŽS ir Šarūnas Birutis iš LSDP. Varžovus pirmajame ture skyrė minimalus – mažiau nei procento – skirtumas. Už G.Kindurį balsavo 18,90 proc. rinkėjų, už jo varžovą – 18,06 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.