Teismas atsisakė priimti LLRA-KŠS skundą dėl Panerių-Grigiškių apygardos rezultatų

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas ketvirtadienį atsisakė priimti Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) skundą dėl Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sprendimo panaikinimo ir rinkimų rezultatų Panerių-Grigiškių apygardoje pripažinimo negaliojančiais.

Teismas atsisakė priimti LLRA-KŠS skundą dėl Panerių-Grigiškių apygardos rezultatų.<br>T.Bauro nuotr.
Teismas atsisakė priimti LLRA-KŠS skundą dėl Panerių-Grigiškių apygardos rezultatų.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 22, 2020, 5:01 PM

Pareiškėjai teismui apskundė VRK spalio 18 d. priimtą sprendimo „Dėl Seimo rinkimų pakartotinio balsavimo vienmandatėse rinkimų apygardose paskelbimo“ 1 punkto dalį, kurioje nustatyta, kad 2020 m. spalio 11 d. Seimo rinkimų Panerių-Grigiškių apygardoje balsavimo rezultatas toks, kad daugiausiai balsų šioje apygardoje surinko kandidatės Agnė Bilotaitė ir Rita Balčiūnienė, kurios ir dalyvaus antrajame Seimo rinkimų ture. Viena iš skundo pareiškėjų, kandidatė Renata Cytacka, minėtoje apygardoje pagal rinkėjų balsus liko trečioje vietoje. Taip pat pareiškėjų skunde buvo prašoma pripažinti 2020 m. spalio 11 d. Lietuvos Respublikos Seimo rinkimus Panerių-Grigiškių rinkimų apygardoje negaliojančiais.

Teismas konstatavo, kad pareiškėjų siekis užginčyti įvykusio balsavimo rezultatus Panerių-Grigiškių apygardoje ir panaikinti minėto VRK sprendimą turėjo būti pateikiamas iki balsavimo pabaigos ir nėra priskirtinas nagrinėti Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui, todėl pareiškėjų skundą atsisakyta priimti.

Atsisakyta priimti ir Centro partijos – Tautininkų ir K. A. Krivicko skundą

Taip pat atsisakytas priimti ir Centro partijos-Tautininkų ir kandidato Kristupo Augusto Krivicko skundas dėl VRK aktų panaikinimo ir įpareigojimo atlikti veiksmus.

Pareiškėjai teismui apskundė VRK spalio 18 d. priimtą nutarimą atmesti pareiškėjų prašymą perskaičiuoti rinkimų biuletenius visoje Deltuvos pietinėje apygardoje, kaip nemotyvuotą ir priimtą po to, kai jau buvo priimtas sprendimas dėl rezultatų nustatymo šioje apygardoje, pažeidžiant Seimo rinkimų įstatymo 88 straipsnio 1 dalį.

Taip pat pareiškėjai skundu siekė įpareigoti VRK apsvarstyti jų prašymą perskaičiuoti biuletenius visoje Deltuvos pietinėje rinkimų apygardoje bei pripažinti VRK 2020 m. spalio 18 d. sprendimo panaikinti VRK sprendimo priedo dalį, kurioje nurodomi rezultatai Deltuvos pietinėje rinkimų apygardoje.

Teismas konstatavo, kad pareiškėjų siekis užginčyti įvykusio balsavimo rezultatus Deltuvos pietinėje rinkimų apygardoje ir prašymas panaikinti VRK sprendimus, kurie yra priimti po balsavimo, įvykusio spalio 11 d. yra nagrinėtinas ir skundžiamas tik laikantis Seimo rinkimų įstatymo 86 straipsnio 6 dalyje nustatytos tvarkos ir terminų bei turėjo būti pateikiamas iki balsavimo pabaigos ir nėra priskirtinas nagrinėti Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui, todėl pareiškėjų skundą atsisakyta priimti.

Abi šios Vyriausiojo administracinio teismo nutartys yra neskundžiamos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.