Koronavirusu užsikrėtė Seimo narys Paulius Saudargas

Seime – dar vienas koronaviruso atvejis. Apie užsikrėtimą COVID-19 penktadienį pranešė Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos narys Paulius Saudargas.

P.Saudargas.<br>T.Bauro nuotr.
P.Saudargas.<br>T.Bauro nuotr.
P.Saudargas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
P.Saudargas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
P.Saudargas.<br>T.Bauro nuotr.
P.Saudargas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 30, 2020, 9:24 AM, atnaujinta Oct 30, 2020, 9:38 AM

„Man COVID-19. Bandant susigyventi su šia mintim padėliosiu, kaip viskas buvo ir yra.

Antradienį pajutau simptomus – ėmė kilti temperatūra, atsirado labai nedidelis gerklės skausmas, vos vos kosulys ir užgulusi nosis. Jei ne prasidėjęs karščiavimas, gal net nebūčiau labai dėmesio atkreipęs. Kaip tyčia, „padrąsinimui“ gavome informacijos apie šeimos nario sąlytį su nustatytu „covidiniu“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė P.Saudargas.

Seimo narys daugiau komentuoti apie galimus kontaktus nenorėjo.

„Man atrodo, u tiek atvejų aplink (o kiek dar nenustatytų) užsikrėst jau galim nuo bet ko...“, – rašė P.Saudargas.

P.Saudargas teigė, kad pasijutęs blogai ėmė skambinti karštąja koronaviruso linija.

„Po 43-čio nesėkmingo karto ėmiausi privačių klinikų. „Vilniuje – po savaitės“... Atsisveikinau. Pagalvojęs vėl skambinu. „Ok, ne Vilniuje, bet kur Lietuvoje, atvažiuosiu“. Po pauzės: „Bet kur Lietuvoje – po savaitės“. Po savaitės! Registruojuosi. Išgyvenu gerb. A. Tapino aprašytųjų simptomų naktį. Pasikartoju kaulų laužymą ir „žvalų“ rytą. Skambinu 1808 toliau. 77-tą kartą atsiliepia gyva operatorė. Visada sakiau, kad 7 – mano laimingas skaičius. Susakau padėtį – užregistruoja ketvirtadieniui. Nuvykstu ir, pasidžiaugęs kaip laikrodis besisukančiu senu geru „Siemens“ mob.punktu (jaučiasi, kad šauliai ant bėgių pastatė), priduodu nosiaryklės turinius. Žinokit – neskauda. Rimtai. Tarsi plunksnos galu pakutena nosies gilumą – suerzina, bet skausmu to nepavadinsi. Tai nebijokit. Na ir kaip matote – sergu“, – vaizdingai situaciją aprašė P.Saudargas.

Seimo narys teigė, kad ketvirtadienio rytą temperatūros neturėjo, tačiau vakare ši pakilo, ėmė skaudėti galvą.

„Sugėriau paracetamolio. Veikia puikiai. Išprakaituoju, nukrinta temperatūra, galima sugrūsti tuos tūkstančius paklaikusių minčių į jų stalčiukus ir bandyt užmigt. Sako, šitos klastingos ligos eiga – labai banguojanti. Iš tikro, jau atrodė, kad ėmė gerėti ir vėl atkritimas. 2 banga – globali (ten už lango) ir personalinė man. Laikykimės! Labiausiai neramu dėl šeimos narių, o ypač senelių... ir visų, kurie yra rizikos grupėje. Būkit sveiki, saugokitės!“, – teigė P.Saudargas.

Kaip lrytas.lt skelbė anksčiau, koronavirusu Seime susirgo ir valstiečių frakcijos narys Valerijus Simulikas. Dėl kontakto su juo Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) nurodė izoliuotis 10 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Leading the change in sustainable business
Gyvai
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?