Lrytas.lt bendradarbiaus su Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentu

Nuo šiol naujienų portale lrytas.lt – dar daugiau socialiai atsakingo turinio. Vienas skaitomiausių šalies portalų pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentu (NTAKD).

Renaldas Čiužas ir Tautvydas Mikalajūnas.<br>T.Bauro nuotr.
Renaldas Čiužas ir Tautvydas Mikalajūnas.<br>T.Bauro nuotr.
Renaldas Čiužas ir Tautvydas Mikalajūnas.<br>T.Bauro nuotr.
Renaldas Čiužas ir Tautvydas Mikalajūnas.<br>T.Bauro nuotr.
Renaldas Čiužas ir Tautvydas Mikalajūnas.<br>T.Bauro nuotr.
Renaldas Čiužas ir Tautvydas Mikalajūnas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 4, 2020, 5:12 PM, atnaujinta Nov 4, 2020, 5:14 PM

Abi šalys, pasitelkdamos savo žmogiškuosius išteklius, žinias, pastangas, patirtį ir dalykinę reputaciją, susitaria bendradarbiauti siekdamos keistis informacija, dalintis patirtimi ir gerąja praktika, sudaryti palankias sąlygas psichoaktyviųjų medžiagų vartojimo prevencijai vykdyti, visuomenės sveikatai ir gerovei stiprinti, socialinei atskirčiai mažinti bei socialinei partnerystei plėtoti.

Šio bendradarbiavimo tikslas taip pat ir stiprinti kompetencijas psichoaktyviųjų medžiagų pasiūlos ir paklausos mažinimo bei visuomenės informavimo ir nuomonės formavimo srityse.

Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas mato didžiules galimybes bendradarbiauti su lrytas.lt informuojant visuomenę apie psichoaktyviųjų medžiagų pasiūlos ir paklausos mažinimo aktualijas, vykdomas socialines informacines kampanijas.

„Šiuolaikinis pasaulis, viena vertus, teikia didžiulių galimybių vykdant psichoaktyviųjų medžiagų vartojimo prevenciją: atskleidžiant vis naujus besikeičiančius jaunų asmenų poreikius, sudarant galimybes pasinaudoti Europos ir pasaulio gerosios psichoaktyviųjų medžiagų vartojimo prevencijos praktikos pavyzdžiais.

Kita vertus, įpareigoja vykdyti psichoaktyviųjų medžiagų vartojimo prevencijos bei kontrolės priemones: spėjant koja kojon su rinkoje atsirandančiomis naujomis psichoaktyviosiomis medžiagomis ir naujais jų platinimo būdais“, – sako NTKAD direktorius Renaldas Čiužas.

Lrytas.lt visada siekia būti socialiai aktyvus ir atsakingas portalas, todėl džiaugiamės užsimezgusia draugyste su Departamentu. Tikime, kad šia iniciatyva prisidėsime sprendžiant aktualiausias šio sektoriaus problemas ar tiesiog prisidėsime prie su priklausomybėmis kovojantiems žmonėms. Artimiausiu metu tai padarysime ir pradėdami naują projektą“, – sako lrytas.lt redaktorius Tautvydas Mikalajūnas.

Svarbus aspektas – informavimas apie galimybes priklausomiems nuo psichoaktyviųjų medžiagų asmenims ir jų artimiesiems sulaukti pagalbos.

„Džiaugėmės, kad prie šio siekio prisideda ir lrytas.lt, viešindamas Departamento įgyvendinamus projektus. Departamento siekis ne tik mažinti socialines psichoaktyviųjų medžiagų vartojimo pasekmes asmeniui, jo artimiesiems ir visuomenei, plėsti teikiamų paslaugų aprėptį ir prieinamumą, bet ir didinti supratimą apie priklausomybių ligas bei mažinti stigmą priklausomų asmenų atžvilgiu“, – sako R.Čiužas.

Remiantis interneto rinkos tyrimų bendrovės „Gemius“ duomenimis, rugsėjo mėnesį pagal praleistą vartotojų laiką portaluose (angl. Time Share), lrytas.lt atiteko 12,38 proc., o vartotojai portale per mėnesį vidutiniškai praleidžia po 2 valandas.

Rugsėjį portale lrytas.lt apsilankė 1 081 361 realių vartotojų (angl. Real Users). Iš viso apsilankymų (angl. Visits) skaičius siekia per 22,5 mln, o puslapių pervertimų (angl. Page Views) sugeneruota net 151 mln.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.