Saviizoliavosi ir A. Mazuronis: penktadienį valdyba spręs, ar stabdyti Seimo darbą

Seimo vicepirmininkas Andrius Mazuronis teigia po kontakto su koronavirusu užsikrėtusia Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen saviizoliuojasi ir penktadienį atliks COVID-19 testą. Seimo vicepirmininkas taip pat teigia, kad penktadienio rytą renkasi Seimo valdyba, kuri spręs, kaip toliau organizuoti Seimo darbą.

Andrius Mazuronis, Valentinas Bukauskas, Antanas Guoga, Vytautas Gapšys<br>V.Skaraičio nuotr.
Andrius Mazuronis, Valentinas Bukauskas, Antanas Guoga, Vytautas Gapšys<br>V.Skaraičio nuotr.
Andrius Mazuronis, Arvydas Nekrošius<br>T.Bauro nuotr.
Andrius Mazuronis, Arvydas Nekrošius<br>T.Bauro nuotr.
Andrius Mazuronis<br>V.Skaraičio nuotr.
Andrius Mazuronis<br>V.Skaraičio nuotr.
Andrius Mazuronis<br>V.Skaraičio nuotr.
Andrius Mazuronis<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2020-11-20 08:51, atnaujinta 2020-11-20 09:07

A. Mazuronis tikina, kad Seimui tampant koronaviruso židiniu padaryti pertrauką parlamento darbe būtų logiška.

„Pakankamai nemažai ir vakar popiet bendravau, tai šiandien važiuosiu irgi pasidaryti testą“, – „Žinių radijui“sakė A. Mazuronis.

Seimo vicepirmininkas taip pat patvirtino, kad penktadienį jau atšaukė visus numatytus susitikimus ir dirbs nuotoliniu būdu.

Parlamentaras taip pat pripažįsta, kad l. e. p. sveikatos ministro Aurelijaus Verygos siūlymas bent porai savaičių stabdyti Seimo darbą yra ganėtinai logiškas. A. Mazuronis informuoja, kad šį klausimą Seimo valdybą spręs penktadienio rytą vyksiančiame posėdyje.

„Šiandien, 9 val., renkasi Seimo valdyba ir spręs, kaip toliau organizuoti Seimo darbą, matyt, gal ir būtų logiška daryti kažkokią pertrauką Seimo darbe, kad visiems nuo kitų pailsėti, nes panašu, kad Seimas darosi tokiu gal ir neliepsnojančiu, bet tam tikru židiniu“, – teigė A. Mazuronis.

„Matyt, kad reikėtų kažkokiu būdu periodinį testavimą daryti Seimo nariams, kol nėra numatyta galimybė vykdyti nuotolinių Seimo plenarinių posėdžių, nes Vyriausybę, matyt, suformuoti vis tiek reikia vienu ar kitu būdu“, – pridūrė jis.

Visgi vertindamas siūlymą Seimui dirbti nuotoliniu būdu A. Mazuronis pabrėžia, kad Seimui organizuoti visiškai nuotolinį darbą būtų ganėtinai sudėtinga.

„Ypač turint omenyje, kad Seimo informacinė sistema dar neleidžia to daryti, bet to balsuojant nuotoliniu būdu vis tiek turi būti užtikrinta tai, kad tas, kas balsuoja, žmogus, kuris yra prie kompiuterio, yra būtent tas parlamentaras, kuris turi teisę balsuoti, o ne kažkas kitas“

„Tai ta asmens nustatymo sistema, matyt, dar nėra gerai veikianti ir yra Europos Sąjungoje, berods, 4-5 valstybės, kurios yra numačiusios galimybę plenarinius posėdžius vykdyti nuotoliniu būdu, bet nė viena iš jų dar nėra praktikoje pasinaudojusi ta galimybe. Tai, matyt, viskas nėra taip paprasta“, – taip pat akcentavo jis.

Visgi A. Mazuronis teigia, kad miksuotas variantas, kai dirbama iš Seimo kabinetų, o nesirenkama plenarinių posėdžių salėje, jo įsitikinimu, galėtų būti taikomas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.