Sprendimas dėl J. Narkevičiaus išlaidų Minske ir Abu Dabyje – gruodį

Vilniaus apygardos administracinis teismas ketvirtadienį išnagrinėjo kadenciją baigiančio susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus skundą dėl Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) nutarimo ir sprendimą ketina skelbti gruodžio 8 dieną.

Jaroslavas Narkevičius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Jaroslavas Narkevičius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 26, 2020, 12:02 PM

J. Narkevičius siekia VTEK sprendimą pripažinti neteisėtais ir juos panaikinti. Į teismą jis kreipėsi vasarį.

VTEK sausio 22 dieną nusprendė, kad J. Narkevičius du kartus pažeidė viešųjų ir privačiųjų interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymą, kai pietavo pavaldžių įstaigų ir įmonių sąskaita.

Komisija tuomet nustatė, jog ministrui kilo interesų konfliktas, kai jo pietus pernai komandiruotės Minske metu apmokėjo ministerijai pavaldi Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, o išlaidas Abu Dabyje – Lietuvos automobilių kelių direkcija.

VTEK vertinimu, įstatymas neleidžia valstybės tarnautojams priimti dovanų, jei dėl jų gali kilti interesų konfliktas, o J. Narkevičius su už jo pietus mokėjusiomis įstaigomis yra susijęs valdymo, kontrolės bei tarnybinio pavaldumo ryšiais ir neišvengiamai turės priimti su jomis susijusius sprendimus.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos deleguotas ministras tuomet tvirtino, kad pažeidimas yra mažareikšmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.