Pandemija bei karantinas daugiau rūpesčių kelia ir ugniagesiams

Pirmadienį Kauno rajono savivaldybėje vykusiame vadovų susitikime su Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovais tarnybos vadovas Rytis Velžys ir jo pavaduotojas Algirdas Žandaras pažymėjo, kad šiemet ženkliai padaugėjo gaisrų ir juose žuvusių žmonių.

Pandemija bei karantinas daugiau rūpesčių kelia ir ugniagesiams.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Pandemija bei karantinas daugiau rūpesčių kelia ir ugniagesiams.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2020, 6:00 PM

„Ppernai mūsų rodikliai buvo fantastiški, o šiemet vos spėjam suktis, liepsna pasiglemžė gyvybes Garliavoje, Ibėnuose, Pagiriuose“, – vardino ugniagesiai.

Viena iš padidėjusio gaisrų bei jų aukų skaičiaus priežasčių – užsitęsęs karantinas. Kai žmonės ilgiau būna patalpose, o dėl Vyriausybės įvestų apribojimų artimieji rečiau lanko senyvo amžiaus žmones, jiems trūksta pagalbos sutaisyti senas krosnis, išvalyti kaminus.

Ugniagesiams tapo sunkiau vykdyti prevencines priemones. Nemažai gaisrų kyla soduose, asocialių asmenų būstuose, dažniausiai – dėl netvarkingos elektros instaliacijos, netinkamai naudojamų šildymo prietaisų, rūkymo.

Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas Vidas Barauskas sakė, kad per karantiną gaisrų padaugėjo visoje Lietuvoje. Kartu jis džiaugėsi atsakingu Kauno rajono savivaldybės požiūriu ir ilgamete parama ugniagesiams.

Susitikime pabrėžta, jog Kauno rajonas – pirmoji Lietuvos savivaldybė, kurioje Vakarų Europos šalių pavyzdžiu atsirado savanorių ugniagesių komanda. Asmeninį pavyzdį rodo ir meras Valerijus Makūnas. Jis ne tik savanoris, bet ir ugniagesių globėjas.

Merui V. Makūnui įteiktas Priešgaisrinės apsaugos gelbėjimo departamento 2-ojo laipsnio kryžius „Artimui pagalbon“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?