V. Pranckietis panaikino leidimų darbui su slapta informacija prievolę komitetų vadovams

Buvęs Seimo pirmininkas liberalas Viktoras Pranckietis pernai paskutinėmis buvimo šiose pareigose dienomis panaikino būtinybę visų Seimo komitetų ir komisijų vadovams turėti leidimus dirbti su slapta informacija, skelbia LRT radijas.

Viktoras Pranckietis<br>T.Bauro nuotr.
Viktoras Pranckietis<br>T.Bauro nuotr.
Viktoras Pranckietis<br>V.Skaraičio nuotr.
Viktoras Pranckietis<br>V.Skaraičio nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>T.Bauro nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 21, 2021, 11:48 AM, atnaujinta Jan 21, 2021, 11:49 AM

Pasak radijo, sprendimą V. Pranckietis pernai lapkričio pradžioje priėmė nesikonsultavęs su Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetu.

Iki 2017-ųjų leidimus dirbti su slapta informacija privalėjo gauti tik Seimo vadovybė, visi Nacionalinio saugumo ir gynybos, Užsienio reikalų ir Europos reikalų komitetų nariai. Tačiau parlamentui vadovauti pradėjęs V. Pranckietis tvarką buvo pakeitęs taip, kad leidimai būtų būtini visų Seimo komitetų vadovams, o lapkričio pradžioje vėl ją pakoregavo.

Nei Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, nei buvęs Seimo pirmininkas V. Pranckietis pakeisto sąrašo LRT radijui kol kas nekomentuoja nurodydami, kad bet kokiais paaiškinimais būtų atskleista riboto naudojimo informacija.

Praėjusioje kadencijoje leidimų dirbti su slapta informacija prašymai atvedė į du skandalus dėl galimai nederamų Mindaugo Basčio ir Irinos Rozovos ryšių su Rusijos slaptosiomis tarnybomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.