Lietuvos URM pasmerkė taikių protestuotojų sulaikymus Rusijoje

Lietuvos užsienio reikalų ministerija (URM) teigia griežtai smerkianti masinius sulaikymus ir prievartos naudojimą prieš taikius protestuotojus Rusijoje.

Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 31, 2021, 2:45 PM

„Brutalūs, žmogaus orumo ir žmogaus teisių nepaisantys bei akivaizdžiai tarptautinės teisės principus, Europos Tarybos ir demokratines vertybes pažeidžiantys susidorojimai su protestuotojais ir žurnalistais tampa sistemingu Rusijos Federacijos institucijų elgesiu“, – teigia užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sekmadienį išplatintame pranešime.

Ministras paragino Rusijos valdžios ir teisėsaugos institucijas nedelsiant paleisti visus sulaikytus taikius protestuotojus ir žurnalistus, užtikrinti savo piliečių teisę į taikius susirinkimus ir saviraiškos laisvę bei susilaikyti nuo neproporcingų ir žmogaus teises pažeidžiančių priemonių taikymo.

Sekmadienį Rusijoje antrą savaitgalį iš eilės vykta protestai dėl vieno didžiausio Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno įkalinimo.

Rengdamasi protesto akcijoms Rusijos policija blokavo Maskvos ir kitų miestų centrus. Sostinės gatvėse nuo ankstyvo ryto budi šimtai policininkų su riaušių malšinimo ekipuote, jie riboja pėsčiųjų judėjimą miesto centre.

Be to, Maskvos miesto valdžia uždarė kelias centrines metropoliteno stotis ir pakeitė viešojo transporto maršrutus.

Vos prasidėjus protestams, nepriklausoma stebėjimo grupė „OVD-Info“ paskelbė, kad visoje šalyje jau sulaikyti mažiausiai 1009 žmonės, įskaitant 142 protestuotojus Maskvoje.

Per praėjusio savaitgalio protestus, grupės duomenimis, buvo sulaikyti per 4 tūkst. žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.