G. Nausėda N. Grunskienei pateikė tvirtinti penkių prokurorų komisijų narius

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį pasirašė dekretą, kuriuo pateikė generalinei prokurorei Nidai Grunskienei tvirtinti penkių prokurorų komisijų narius.

Prezidentas Gitanas Nausėda ir Nida Grunskienė.<br>Prezidentūros/R.Dačkaus nuotr.
Prezidentas Gitanas Nausėda ir Nida Grunskienė.<br>Prezidentūros/R.Dačkaus nuotr.
Prezidentas Gitanas Nausėda ir Nida Grunskienė.<br>Prezidentūros/R.Dačkaus nuotr.
Prezidentas Gitanas Nausėda ir Nida Grunskienė.<br>Prezidentūros/R.Dačkaus nuotr.
Prezidentas Gitanas Nausėda ir Nida Grunskienė.<br>Prezidentūros/R.Dačkaus nuotr.
Prezidentas Gitanas Nausėda ir Nida Grunskienė.<br>Prezidentūros/R.Dačkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2021-02-01 16:47

Kaip pranešė Prezidentūra, šalies vadovas prokurorų atrankos komisijos nariu teikia žurnalistą, naujienų agentūros „Baltic News Service“ vyriausiąjį redaktorių Vaidotą Beniušį.

V. Beniušis yra baigęs teisės magistro studijas Vilniaus universitete, šiuo metu eina nevyriausybinės organizacijos „Transparency International“ Lietuvos skyriaus tarybos pirmininko pareigas. Pastaruosius trejus metus jis buvo Prokurorų etikos komisijos nariu.

Pretendentų egzaminų komisijos nariu G. Nausėda siūlo Lietuvos socialinių tyrimų centro Teisės instituto vyresnysis mokslo darbuotojas, socialinių (teisės) mokslų daktarą Skirmantą Bikelį.

S. Bikelis turi 12 metų mokslinio darbo Lietuvos teisės institute ir aštuonerių metų pedagoginio darbo Mykolo Romerio universitete patirtį, yra keturių monografijų ir daugiau nei 30 mokslinių publikacijų autorius.

„Transparency International“ Lietuvos skyriaus programų vadovę Ingridą Kalinauskienę prezidentas teikia į Prokurorų etikos komisiją.

I. Kalinauskienė yra baigusi politikos mokslų bakalauro studijas Vilniaus universitete ir viešojo administravimo magistro studijas Hertie School, Vokietijoje. Ji taip pat yra vizituojanti konsultantė ISM Vadybos ir ekonomikos universitete.

„Transparency International“ Lietuvos skyriuje I. Kalinauskienė dirba nuo 2014 metų, o nuo 2019-ųjų eina programų vadovės, atsakingos už iniciatyvas, susijusias su viešųjų finansų skaidrumu, taip pat skaidrumu sveikatos apsaugoje, socialiniais eksperimentais, pareigas.

Į Vyriausiųjų prokurorų atrankos komisiją G. Nausėda teikia kadenciją baigusį Konstitucinio Teismo teisėją Mykolo Romerio universiteto Viešosios teisės instituto profesorių Gediminą Mesonį.

G. Mesonis yra baigęs fizikos ir teisės studijas, o 2000 metais jis apgynė socialinių mokslų srities teisės krypties daktaro disertaciją.

Anksčiau jis dirbo Lietuvos teisės universiteto Studijų centro direktoriumi ir Konstitucinės teisės katedros vedėju, taip pat dėstė Vytauto Didžiojo ir Vilniaus universitetuose. Nuo 2011 iki 2021 metų G. Mesonis ėjo Konstitucinio Teismo teisėjo pareigas.

Vilniaus universiteto Teisės fakulteto Baudžiamosios justicijos katedros ir Komunikacijos fakulteto docentę Iloną Michailovič šalies vadovas teikia į Prokurorų atestacijos komisiją.

Tame pačiame baigusi teisės magistro studijas, I. Michailovič 2001 metais apgynė teisės krypties daktaro disertaciją.

Prokurorų atrankos, Vyriausiųjų prokurorų atrankos, Pretendentų egzaminų, Etikos ir Atestacijos komisijos sudaromos trejiems metams iš septynių narių.

Asmuo į tas pačias pareigas šiose komisijose gali būti skiriamas ne daugiau kaip dviem kadencijoms iš eilės.

Į kiekvieną iš šių komisijų du narius prokurorus pasiūlo kolegija, du narius prokurorus – generalinis prokuroras, iš kurių vienas turi būti siūlomas prokurorų profesinių sąjungų teikimu, po vieną nepriekaištingos reputacijos asmenį – prezidentas, Seimo pirmininkas ir ministras pirmininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.