Vytautas Bruveris. Dešiniesiems – Naisių viruso simptomai?

Valdžioje buvusių valstiečių vadeliotojui R.Karbauskiui neegzistavo toks reiškinys kaip pralaimėti rinkimai. Jis juos vis tiek laimėdavo alternatyvioje Naisių tikrovėje.

Arūnas Dulkys, Ramūnas Karbauskis, Ingrida Šimonytė.<br>Lrytas.lt koliažas
Arūnas Dulkys, Ramūnas Karbauskis, Ingrida Šimonytė.<br>Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-02-23 07:39

Konservatoriai, kurie tuomet būdavo pirmosiose pašaipūnų iš R.Karbauskio gretose, dabar pamažu pradeda panašėti į tą visų rinkimų laimėtoją.

Baltijos tyrimai“ neseniai apklausė rinkėjus, kaip jie vertina naujosios valdžios ir jos vadų veiklą kovojant su pandemija, o Seimo šimtadienio proga konservatorių viešieji ryšininkai tuos rezultatus džiugiai ištrimitavo socialiniuose tinkluose, tiesa, balansuodami ties klastotės riba.

Premjerė I.Šimonytė ir sveikatos apsaugos ministras A.Dulkys išties atrodo neblogai. Pirmąją palankiai įvertino 60 proc., nepalankiai – 32 proc. apklaustųjų, o antrąjį – atitinkamai 54 ir 33 procentai. Tai partijos propagandinis aparatas pavaizdavo ir grafiškai, kur premjerės ir ministro palankaus vertinimo stulpeliai pastebimai aukštesni už nepalankaus.

Pačiame reklaminių skaidrių viršuje puikuojasi skaičius 41 proc. Tiek rinkėjų mano, kad dabartinė Seimo dauguma su pandemija tvarkosi geriau nei buvusioji. O šalia nupieštas nepalankių vertinimų stulpelis be konkrečių skaičių yra daugiau kaip perpus mažesnis už palankųjį ir net mažesnis už tokius pat premjerės ar ministro stulpelius.

O iš tiesų priešingai mano tikrai daugiau – 27 proc. Be to, dar 22 proc. piliečių pasakė, kad buvusioji ir dabartinė valdžios su pandemija tvarkėsi vienodai. Taigi pridūrus šiuos procentus iš tiesų kur kas daugiau visų apklaustųjų mano, jog dabartiniai valdantieji su pandemija kovoja arba blogiau nei buvusieji, arba taip pat. O kas labiausiai pliekė buvusią valdžią dėl kovos su virusu?

Žodžiu, kai kurie naujosios valdžios simptomai – nekokie, nors iki artimiausių rinkimų dar marios laiko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: įvykiai Sakartvele – nauja kova tarp Rusijos ir Vakarų?