Skandalingame tyrime įtariamas V. Domarkas sustabdė narystę Socialdemokatų partijoje

Teisėsaugos tyrime dėl gydymo įstaigų viešųjų pirkimų įtariamas bendrovės „Limeta“ vadovas ir Kretingos rajono tarybos narys, buvęs parlamentaras Virginijus Domarkas sustabdė narystę Socialdemokatų partijoje.

 V.Domarkas.<br> P.Lileikio nuotr.
 V.Domarkas.<br> P.Lileikio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2021, 12:16 PM, atnaujinta Mar 4, 2021, 12:17 PM

„V. Domarkas jau sustabdė narystę ir tai de facto reiškia pasitraukimą iš socialdemokratų“, – BNS sakė partijos atstovas spaudai Justinas Argustas.  

„Kol vyksta ikiteisminis tyrimas ir teismas, narystė negali būti atkurta, o jeigu įtarimai pasitvirtins, tai V. Domarkas nebeturės ateities su Socialdemokratų partija“, – teigė jis.

Anot jo, V. Domarko vaidmuo ikiteisminiame tyrime „menkina jo paties ir partijos, kuriai jis priklauso, reputaciją“.

Teisėsaugos tyrime šiuo metu įtarimai dėl įvairių korupcinių nusikaltimų pareikšti 35 asmenims, keturi iš jų yra privačių įmonių vadovai ir šeši – gydymo įstaigų vadovai.

Tarp įtariamųjų yra Vilniaus miesto klinikinės ligoninės direktorius Narimantas Markevičius, Šeškinės poliklinikos direktorė Daiva Kanopienė, Vilniaus rajono Nemenčinės poliklinikos vyriausias gydytojas Olegas Kačanas, Kėdainių ligoninės direktorius Stasys Skauminas, Plungės rajono savivaldybės ligoninės direktorius Antanas Martusevičius ir Radviliškio rajono pirminės sveikatos priežiūros centro direktorė Irena Janušonienė.

Įtarimai, be kita ko, pareikšti ir „Limetos NT“ vadovui ir akcininkui Kęstučiui Kutkauskui, tuo pačiu jis yra ir bendrovės „Limeta“ akcininkas.

Įtarimų sulaukė ir Panevėžyje įsikūrusios taip pat medicinos įranga prekiaujančios įmonės „Graina“ valdybos pirmininkui bei akcininkui Erlandui Sudeikiui.

Kaip rodo Centrinio viešųjų pirkimų portalo duomenys, įmonės „Limeta“ bei „Graina“ yra laimėjusios dešimtis viešųjų pirkimų įvairiose šalies sveikatos įstaigose. 

Daugumai įtariamųjų paskirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti. Vienas įtariamasis, privačios įmonės „Graina“ vadovas E. Sudeikis, suimtas.

Prokuratūra prašė suimti ir „Limetos“ vadovus V. Domarką ir įmonės „Limeta NT“ vadovą, abiejų minėtų įmonių akcininką K. Kutkauską, tačiau teismas šių prašymų netenkino.

STT teigimu, tiriama daugiau kaip šimtas nusikalstamų veikų. Įtariama, kad į jas galėjo būti įtraukta daugiau kaip dešimt gydymo įstaigų iš skirtingų savivaldybių, jų vadovai ir kiti asmenys, atsakingi už viešuosius pirkimus. 

Plataus masto operacija šiame ikiteisminiame tyrime atlikta kovo 2 dieną.

STT Centrinės tyrimų valdybos tyrimą kontroliuoja, organizuoja ir jam vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento bei apygardų prokuratūrų Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrių prokurorų grupė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.