Vyriausybė patvirtino kadencijos darbo planą

Ingridos Šimonytės vadovaujama Vyriausybė trečiadienį patvirtino jos programos įgyvendinimo planą.

Ingrida Šimonytė<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Mar 10, 2021, 6:01 PM

„Matyt, iš savo pusės norėčiau išskirti viešąjį valdymą, švietimą, inovacijas ir sveikatos apsaugą kaip tam tikras tokias raktinių reformų sritis, tačiau yra taip pat ir horizontalūs aspektai, kurie persipina ir per šias, ir per kitas sritis (...) Tai čia ir skaitmeninė transformacija, atviri duomenys, Žalias kursas ir visokeriopos atskirties mažinimas“, – prioritetus posėdyje vardijo premjerė.

Vyriausybės teigimu, žaliasis kursas susijęs su klimatui neutralios ekonomikos atsiradimu, pokyčiais žemės ūkyje, transporto srityje. Skaitmeninėje darbotvarkėje keliamas tikslas atverti kuo daugiau duomenų ir jais remiantis priimti sprendimus. Dar vienas prioritetas – sutartis tarp politinių partijų dėl švietimo ateities.

I. Šimonytė praėjusią savaitę sakė, švietimo reformos Vyriausybė per savo kadenciją nespės įgyvendinti, tad tikslas yra susitarti, kad atėjus naujai valdžiai reforma būtų tęsiama, o ne kuriama iš naujo.

Naujoji valdžia žada modernizuoti ekonomiką, gerinti socialinių paslaugų prieinamumą, didesnį dėmesį skirti vienišiems pensininkams ir vienišoms motinoms, žadamas tolygesnis samdomo ir savarankiško darbo apmokestinimas.

Plane, be kita ko, numatyta, kad Vyriausybė dar šiais metais leis tėvams vaiko priežiūros atostogų metu dirbti ir gauti išmoką, jeigu bendra pajamų suma neviršytų buvusio darbo užmokesčio.

Numatoma šių metų rudenį parengti mokesčių lengvatų panaikinimo įstatymų pataisas.

Vyriausybė sieks iki 2024-ųjų rudens padidinti skrydžių krypčių iš Lietuvos skaičių iki 110. Iki pandemijos, 2019 metais, jų buvo 92. Iki krizės buvusio lygio tikimasi grįžti 2022 metų viduryje.

Patvirtinus planą, iki liepos 1 dienos numatoma atnaujinti ir papildyti 2021-2030 metų nacionalinį pažangos planą (NPP).

Balandį bus baigta rengti Lietuvos paraiška Europos ekonomikos atsigavimo ir atsparumo fondui dėl svarbiausių Vyriausybės reformų finansavimo.

Seimas pernai gruodžio 11 dieną patvirtino Ministrų kabineto programą. Parlamentui pritarus Vyriausybės programai, ji privalo per tris mėnesius patvirtinti programos nuostatų įgyvendinimo planą.

Vyriausybę suformavo centro dešinės politinės jėgos: Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Liberalų sąjūdis ir Laisvės partija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?