Kaip gyveno Lietuva per savaitę: nuo Visagino iki pajūrio

Kupiškis

Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

2021-03-13 16:06, atnaujinta 2021-03-13 17:47

56 metų moteris susirado vilnietį meistrą, kuris turėjo suremontuoti vonios ir tualeto patalpas. Meistras pažadėjo darbus atlikti per kelias savaites. Buvo sutarta, kad šeimininkei nereikės rūpintis statybinėmis medžiagomis, jas nupirks meistras.

Iš moters paėmęs 1,5 tūkst. eurų jis išleido vos 22 eurus ir dingo su pinigais darbų taip ir nepradėjęs.

Pažaislis

Trečiadienį ugniagesiai gavo pranešimą, jog Kauno mariose įlūžo žvejys, jis yra sąmoningas.

Netrukus paaiškėjo, kad tai – pratybos. Siekiant išbandyti gelbėtojų pasirengimą veikti apie jas iš anksto informuota nebuvo, todėl pranešta kaip apie tikrą įvykį.

Klaipėda

Pagaliau iškelta daugiau kaip prieš mėnesį į Kuršių marių vandenis pietinėje jūrų uosto dalyje nugrimzdusi žemkasė „Sunland“.

Iškėlimo darbus organizavo laivo savininkė bendrovė „Oloris“. Jos vadovų teigimu, anksčiau iškelti žemkasę trukdė šaltis ir kitos nepalankios oro sąlygos. Iškėlimo operaciją stebėjo uosto direkcijos specialistai, incidento vieta buvo aptverta bonų užtvaromis. Bonų užtvaromis ši vieta buvo apjuosta ir iš karto po incidento, kad toliau į marių vandenis nesklistų jokia tarša.

Šiuo metu žemkasė prišvartuota prie krantinės.

Pradėjo veikti dar vienas vakcinavimo centras – jis įkurtas senamiestyje, Galinio Pylimo gatvėje esančiose patalpose, kur iki šiol veikė Karščiavimo klinika. Ši įstaiga pastaruoju metu pacientų beveik nesulaukdavo.

Iki šiol klaipėdiečiai buvo skiepijami nuo COVID-19 dviejuose centruose – Klaipėdos miesto poliklinikoje ir Jūrininkų sveikatos priežiūros centre.

Kitą savaitę uostamiestyje bus skiepijami 70–74 metų žmonės.

Biržai

Vienas jaunas biržietis keistomis aplinkybėmis prarado seną automobilį „Opel“. Prieš kiek laiko jis automobiliu leido naudotis vienam pažįstamam. Biržietis jam padavė ne tik mašinos raktus, bet ir dokumentus.

Abu sutarė, kad kai tik savininkui mašinos prireiks, vyras iškart ją grąžins.

Prieš kelias dienas biržietis nusprendė mašiną atgauti, tačiau susisiekęs su pažįstamu išgirdo, kad šis ją atidavė į automobilių laužyną, o gautus pinigus susidėjo sau į kišenę. Nukentėjėlis nurodė patyręs 600 eurų nuostolį.

Skirsnemunė

Jurbarko rajono kaime gyvenantys du broliai paaugliai dėl neapdairumo namuose sukėlė gaisrą. Juodu taisė sugedusį elektroninės cigaretės kroviklį. Kai paaugliai nusprendė, jog jiems pavyko, įjungė cigaretę krautis, paliko ją ant lovos ir išėjo.

Po kiek laiko paauglių tėvas pastebėjo iš kambario virstančius dūmus. Kambaryje degė lova ir šalia jos sukabinti drabužiai.

Kambarys smarkiai išdegė, nuo karščio išdužo langas, nuo dūmų pajuodo kitos patalpos. Ugniagesiams teko nuardyti dalį perdangos ir šiltinimo medžiagų.

Utena

A. ir M.Miškinių viešoji biblioteka pradėjo teikti naują paslaugą senjorams bei judėjimo negalią turintiems žmonėms.

Paskambinę į biblioteką jie gali mėnesiui užsisakyti iki penkių knygų, kurias į namus atveš ir be artimo kontakto perduos socialinio taksi vairuotojai.

Bernatoniai

Panevėžio rajone „Mercedes“ vairavęs 31 metų vyras pasivijo ta pačia kryptimi važiuojančią 49-erių moters vairuojamą „Toyota“. Nespėjęs sustoti jis trenkėsi į „Toyota“ galą. Stiprus smūgis nusviedė lengvąją mašiną nuo kelio. Nulėkusi į pėsčiųjų taką ji apvirto aukštyn ratais.

Avarijos kaltininkas spruko šalin, tačiau pametė automobilio numerį, tad atvykę pareigūnai jau žinojo, kam priklauso mašina. Matyt, supratęs, kad greitai sulauks policijos vizito, vairuotojas grįžo į avarijos vietą. Jis buvo blaivus.

Gargždai

Vakar rytą iš pakeliamojo bokštelio Gargžduose iškrito du darbininkai. Nelaimingas atsitikimas įvyko nukabinant trispalvę nuo savivaldybės pastato.

Nukritę ant žemės vyrai susižalojo, jie išvežti į ligoninę. Dėl ko įvyko nelaimė – aiškinamasi.

Marijampolė

69 metų moteris, socialiniame tinkle susipažinusi ir dvejus metus susirašinėjusi su karininku apsimetančiu aferistu, prarado 73 tūkst. 399 eurus.

Užsieniečiu prisistatęs sukčius kūrė įvairias istorijas. Jis teigė, esą atlieka karinę tarnybą karštuosiuose pasaulio taškuose. Aferistas pinigų prašinėjo neva ne sau, o savo sūnui ir žadėjo marijampolietei grąžinti skolą, atvykti į Lietuvą ir kurti verslą. Moters artimieji pastaruoju metu pastebėjo, jog ji turi problemų, ir paragino kreiptis į policiją.

Buvo gautas pranešimas, kad Šešupės upėje plūduriuoja žmogaus kūnas.

Atvykę gelbėtojai aptiko vyriškos lyties žmogaus kūną.

Nenustatytos tapatybės maždaug 45 metų vyriškio rankoje aptikta žaizda.

Kajetoniškės

Trakų rajone, kelyje Varėna–Vilnius, penktadienio rytą apvirto nesuvaldytas automobilis „Mercedes-Benz“.

Nukentėjo 60-metis vairuotojas, jam prireikė medikų pagalbos. Jis buvo blaivus.

Kartu važiavęs jo 17-metis anūkas nenukentėjo.

Šakiai

Policijos pareigūnai iš Kauno klinikų gavo pranešimą apie sužalotą berniuką, kuriam po mėnesio sukaks treji metai.

31 metų šakietė motina medikams teigė, jog sūnus dėl jį ištikusio epilepsijos priepuolio nukrito ant grindų. Tačiau medikai suabejojo motinos versija, kai nustatė, jog mažyliui skilo kaukolė. Jie įtaria, jog vaikas namuose buvo neprižiūrimas ir patyrė smurtą.

Miriniškiai

Penktadienio rytą Kauno rajone aptiktas be ratų stovintis bendrovės „City Bee“ automobilis.

Pati bendrovė vakar į policiją dar nesikreipė.

Mažeikiai

Pavenčių gatvėje, krūmuose, rastas nenustatytos tapatybės ir amžiaus yrantis vyro lavonas. Miręs vyras yra apie 175 cm ūgio, vilkėjo šiltą, užsagstytą striukę su gobtuvu.

Šalia kūno rasti penki mobiliojo ryšio telefonai ir Naujasis Testamentas.

Šiauliai

„Aušros“ muziejus išleido katalogą, kuriame pristatomi Lietuvos žydų kultūrinį ir religinį gyvenimą, aplinką atspindintys garsaus dailininko Gerardo Bagdonavičiaus (1901–1986) piešiniai.

Ypač daug dėmesio skirta Šiaurės ir Vidurio Lietuvos miestų ir miestelių sinagogoms, jų interjero detalėms, baldams, kulto reikmenims. Vilniaus Gaono ir Lietuvos žydų istorijos metams skirtas leidinys papildytas ir Šiaulių krašto fotografų darbais.

„Aušros“ muziejus išleido ir G.Bagdonavičiaus darbų atvirukų rinkinį.

Centrinę miesto Prisikėlimo aikštę papuoš obeliskas „Aušra“. Šis Tautos laisvei įamžinti skirtas paminklas pripažintas geriausiu iš aštuonių vertinimo komisijai autorių pateiktų darbų.

25 metrų aukščio obeliskas, kurio fasade įspausti Gediminaičių stulpai ir aukštyn kylantys kryžiai, kainuos apie 160 tūkst. eurų. Prisikėlimo aikštės remontas baigtas pernai, o obeliskas bus paskutinė ansamblio detalė.

Panevėžys

Viename Nemuno gatvės bendrabutyje peiliu sužeistas 50-metis vyras. Nukentėjusiojo teigimu, peiliu švaistėsi 28 metų kaimynė.

Iš kambario į bendro naudojimo koridorių moteris išpuolė jau su peiliu rankose. Ji dūrė kaimynui į krūtinę. Ar smūgis nebuvo stiprus, ar moters ranka sudrebėjo, bet vyras sužeistas nesmarkiai. Medikų pagalbos jam neprireikė. Ir vyras, ir moteris buvo blaivūs.

J.Basanavičiaus gatvėje esančioje parduotuvėje įvykdyta įžūli vagystė. Apie 10 val. į prekybos salę vienas po kito atėję moteris ir vyras apsimetė vienas kito nepažįstantys. Abu patraukė į skirtingas puses, bet paskui pasuko prie lentynose išdėliotų elektrinių įrankių.

Moteris paėmė suktuką ir grąžtą, kainuojančius 167 eurus. Grobį vagilė susikišo po drabužiais ir ramiausiai praėjo pro kasas nesusimokėjusi. Po to lygiai tą patį pakartojo ir jos bendrininkas. Prekybininkai vagystės pėdsakus pastebėjo maždaug po valandos, kai vagišių pėdos jau buvo ataušusios.

Metalinių garažų masyve Savitiškio gatvėje plykstelėjo gaisras. Liepsnojo vienas garažas. Iš metalinių konstrukcijų pastatytas garažas yra apskardintas, vidus iškaltas lentomis.

Garažo savininkas bandė pats gesinti liepsnas ir apdegė ranką. Per gaisrą išdegė lubos ir sienos, viduje buvę daiktai.

Liepsnos persimetė į gretimą garažą, tad gelbėtojai nupjovė spyną ir atidarė duris.

Stelmužė

Zarasų rajone augančiam Stelmužės ąžuolui įrengtos 4 naujos medinės atramos, atsargiai paremiant kamienines šakas, kurios dar yra gyvos ir lapuotos. Apie 1500 metų amžiaus ąžuolas dėmesingai prižiūrimas siekiant kuo ilgiau išlaikyti jį žalią. Šiandien ąžuolas aptvertas apsaugine tvorele, kurios perlipti nevalia. Taip saugoma medžio šaknų sistema, kad ąžuolas būtų kuo ilgiau gyvybingas. Stelmužės ąžuolas – labiausiai žinomas gamtos paminklas. Manoma, kad tai seniausias ąžuolas Lietuvoje ir vienas seniausių Europoje. Gamtos galiūno apimtis 1,3 metro aukštyje – daugiau kaip 9,5 metro, ties šaknimis – net 13 metrų. Į viršų senolis stiebiasi 19 metrų. Šalia ąžuolo naujai pastatytas originalus informacinis stendas. Lankytojai gali užeiti į jį tarsi į Stelmužės ąžuolo vidų, taip suvokti tikrąjį galiūno dydį ir pasiskaityti įdomios informacijos apie medžio senolio istoriją, supančią aplinką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: įvykiai Sakartvele – nauja kova tarp Rusijos ir Vakarų?