G. Surplys siūlo dalį algos Seimo nariams mokėti paukščiais

Kai kurie Seimo nariai ragina šalies gyventojus pirkti lietuvišką produkciją ir taip paremti nuo krizės nukentėjusį verslą bei žemės ūkį. Kai kurie jų siūlo valstybės tarnautojams, pavyzdžiui, Seimo nariams, dalį darbo užmokesčio mokėti lietuviška produkcija.

Giedrius Surplys, Stasys Tumėnas<br>T.Bauro nuotr.
Giedrius Surplys, Stasys Tumėnas<br>T.Bauro nuotr.
Giedrius Surplys<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Giedrius Surplys<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 17, 2021, 2:32 PM, atnaujinta Mar 17, 2021, 2:38 PM

Tokia idėja išsakyta trečiadienį Kaimo reikalų komiteto posėdyje, kur aptarta situacija paukštininkystės, mėsos, augalininkystės sektoriuose.

Valstietis Giedrius Surplys pasiūlė prisiminti smetoniškų laikų pamokas.

„Smetonos Lietuvoje visi atsimename žąsų krizę. Valstybės tarnautojai, Seimo nariai galėtų pirkti tą lietuvišką produkciją arba gauti atlyginimą dalinai, paukščiais, pavyzdžiui“, – teigė jis.

Komitetas vadovas Liberalų sąjūdžio frakcijos narys, buvęs valstietis ir Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis taip pat mano, kad šalies gamintojai neturėtų būti palaikomi tik valdžios subsidijomis – prie to turėtų prisidėti ir gyventojai, vartodami lietuvišką produkciją.

„Turėtume paskatinti Lietuvos gyventojus pasirinkti vis tik lietuvišką produkciją, tokiu būdu užtikrinant labiau gamybą čia, Lietuvoje. Gal net per viešąją erdvę reikia daugiau bendrauti su žmonėmis, kad jie suprastų, kad mūsų gamintojo palaikymas yra ne vien valdžios subsidijos, bet ir mūsų produkcijos vartojimas“, – komitete sakė politikas.

2018 metų rudenį valstiečių Vyriausybei planuojant mažinti maisto kainas ir didinti konkurenciją mažmeninėje rinkoje, tuometinis žemės ūkio ministras G. Surplys inicijavo vadinamuosius maisto kuponus arba vaučerius, skirtus paremti smulkiesiems ūkininkams, bet idėja nebuvo įgyvendinta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.