Seime – konfliktas dėl nuotolinių posėdžių: siūlo grįžti posėdžiauti gyvai

Net nepradėjus svarstyti darbotvarkės klausimų, ketvirtadienį Seime kilo ginčas dėl Seimo plenarinių posėdžių organizavimo nuotoliniu būdu. Dalis opozicinių frakcijų narių, dėl techninių nesklandumų kone valandai sustabdžius Seimo darbą, siūlė jau šiandien grįžti į Seimo salę ir posėdžiauti gyvai, tačiau Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen tokius pasiūlymus kategoriškai atmetė.

Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>V.Skaraičio nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>V.Skaraičio nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>V.Skaraičio nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>V.Skaraičio nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>V.Skaraičio nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 18, 2021, 12:26 PM

Pirmieji nesklandumai ketvirtadienio rytiniame posėdyje kilo tik jam prasidėjus, bandant Seimo nariams užsiregistruoti. Dėl to buvo padaryta pusės valandos pertrauka techninių problemų sprendimui. Vėliau kilo ginčas ir dėl klaidinamo užrašo, rodomo ekrane balsavimo metu.

Dėl techninių problemų Darbo partijos frakcijos nariai Andrius Mazuronis ir Viktoras Fiodorovas pasiūlė visiems Seimo nariams atšaukti nuotolinį posėdį ir susirinkti gyvai jau šiandien.

„Norėjau pasakyti labai paprastą pasiūlymą, kaip būtų galima išspręsti visas technines problemas ir posėdį baigti laiku: daryti dviejų valandų pertrauką tam, kad visi Seimo nariai galėtų susirinkti į gyvą posėdį, ir tada ne tik kad baigtumėm laiku, tačiau gal net šiek tiek anksčiau“,– pasiūlymą pateikė Darbo partijos frakcijos narys A. Mazuronis.

Į Seimo narių replikas ir siūlymus V. Čmilytė-Nielsen reagavo kategoriškai teigdama, kad dėl šiandienos nuotolinio posėdžio jau apsisprendė Seimo valdyba, ir akcentavo, jog posėdžiavimo nuotoliniu būdu reikalauja pandemijos situacija.

„Aš noriu atkreipti visų dėmesį į tai, kad posėdžiaujame nuotoliniu būdu ne dėl to, kad taip patogiau, o dėl to, kad vis dar gyvename pandemijos sąlygomis. Puikiai žinote, kad Valdyba priima sprendimus, vertindama susirgimų skaičius ir vertindama tą pavyzdį, kurį Seimas, kaip institucija, rodo visuomenei“, – posėdyje kalbėjo Seimo pirmininkė.

Dalis Seimo narių A. Mazuronio siūlymo grįžti į posėdžių salę nepalaikė, nes būtų sudėtinga per dvi valandas į Vilnių atvykti iš kitų Lietuvos miestų, tačiau pritarė, kad nuo kitos savaitės būtina atnaujinti gyvus posėdžius.

„Noriu sureaguoti, kad nesinaudotumėt visu tuo pandemijos vardu, nes prekybcentriuose – 200–300 žmonių, o Seimo posėdžių salėje telpa dvi sporto salės. Prašyčiau kitą savaitę į tai atsižvelgti, kad pasibaigtų visas šitas „bardakas“, – teigė valstietis Robertas Šarknickas.

Kaip Seimo plenariniai posėdžiai vyks ateityje, Seimo valdyba spręs atskirai. Jeigu gerėtų pandeminė situacija, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen neatmeta, kad jau kitą ketvirtadienį gali būti surengti gyvi Seimo plenariniai posėdžiai. Parlamento vadovė sakė esanti gyvų posėdžių entuziastė, tačiau nerimą jai kelia Vilniaus miesto situacija, čia plintanti britiškoji viruso atmaina.

Pirmieji nuotoliniai Seimo posėdžiai buvo pradėti organizuoti dar praėjusios (rudens) sesijos pabaigoje – 2021 m. sausio 12 d.

Prasidėjus Seimo pavasario sesijai, parlamentarai gyvai buvo susirinkę į pirmąjį Seimo plenarinį posėdį kovo 10 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.