E. Gentvilas: jeigu partijos nebėra – negali jos atstovas būti VRK nariu

Seimas bendru sutarimu nutarė svarstyti Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūno Eugenijaus Gentvilo antradienį pateiktas Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) įstatymo pataisas, kurios neleistų likviduotos partijos atstovui būti VRK nariu.

Eugenijus Gentvilas<br>V.Skaraičio nuotr.
Eugenijus Gentvilas<br>V.Skaraičio nuotr.
Eugenijus Gentvilas<br>T.Bauro nuotr.
Eugenijus Gentvilas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-03-30 15:50

„Negaliu įsivaizduoti, kad VRK sėdi neegzistuojančios partijos atstovas“,- Seime sakė E. Gentvilas. Jo nuomone, teisiškai neturėtų būti taip, kad nebėra subjekto, o kažkas dirba VRK ir priima sprendimus.

Įstatymo pataisomis siūloma nustatyti, kad Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininko, pirmininko pavaduotojo ir nario įgaliojimai galėtų nutrūkti ir tais atvejais, „kai įsigalioja teismo sprendimas dėl VRK narį delegavusios partijos likvidavimo arba komisijos narį delegavusi partija pradeda pati ar jai kitais pagrindais pradedamos likvidavimo procedūros“.

E. Gentvilas atkreipė dėmesį, kad Vyriausiojoje rinkimų komisijoje yra jau nebeveikiančios „Tvarkos ir teisingumo“ partijos (TPP) atstovas Egidijus Viskontas.

VRK įstatymo pataisas Seimas ketina toliau svarstyti balandžio viduryje.

Pagal galiojančią tvarką, savo narius į VRK deleguoja Lietuvos teisininkų draugija, teisingumo ministras, prezidentas ir politinės partijos, kurios Seimo rinkimuose perkopė 5 proc. rinkimų kartelę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.