Ant Kauno mokyklos laiptų – išpuolis prieš paauglę: spardė, mušė, į galvą mėtė kamuolį

Kaune užfiksuotas itin šiurkštus smurtas prieš paauglę – jauną merginą pažįstami bendraamžiai spardė, plūdo necenzūriniais žodžiais, mėtė kamuolį į galvą. Paauglės mama sako, kad dukra sunkiai užmiega naktimis, bijo eiti į lauką, tuo tarpu mokyklos, kurioje mokosi smurtautojai, vadovė tikina, kad vaizdo įraše savo mokinių neatpažįsta.

Paauglę bendraamžiai stumdė, mušė, plūdo necenzūriniais žodžiais.<br> Stop kadras
Paauglę bendraamžiai stumdė, mušė, plūdo necenzūriniais žodžiais.<br> Stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2021, 6:40 PM, atnaujinta Apr 7, 2021, 3:36 PM

Į naujienų portalą lrytas.lt kreipėsi 13-kos metų paauglę auginanti kaunietė Sandra (vardas pakeistas, redakcijai žinomas). Ji pasakojo, jog būrys panašaus amžiaus vaikų jos dukrą šiurkščiai užgauliojo, spardė, taip pat mėtė kamuolį į galvą bei mušė. Mama pasidalijo ir vaizdo įrašu, kurį nufilmavo šalia buvę moksleiviai.

Pasak jos, dukra buvo užpulta kovo 31 dieną.

Spardė kamuolį į galvą, stumdė ir mušė

Vaizdo įraše amtoma, kad paauglė užgauliojama, raginama suduoti jai „dar vieną smūgį“, užgauliojimus lydi ir necenzūriniai žodžiai. Mergaitės mama teigia, kad smurtavusius bendraamžius jos dukra pažįsta.

Keli iš jų – Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų licėjaus moksleiviai, su kuriais ji mokosi vienoje mokykloje. Tačiau veiksmas, pasak jos, vyko ant kitos mokyklos – Jono Basanavičiaus gimnazijos –  laiptų.

„Mano dukra visus juos pažįsta. Situacija buvo tokia, jog ji su keliom draugėm išėjo į lauką pasivaikščioti. Tos draugės pasikvietė būrį draugų ir įvyko tas konfliktas ant mokyklos laiptų. Kažkas kažką pasakė, nepatiko, o vaikai galvoja, kad už žodžius reikia duoti į galvą“, – pasakojo mergaitės mama.

Paklausta, kaip šiuo metu jaučiasi jos dukra, Sandra tikino, jog ši bijo viena eiti į lauką, taip pat sunkiau užmiega naktimis. Moters teigimu, dukra patyrė ne tik fizinį, bet ir psichologinį smurtą.

Paauglės mama aiškino, kad, nei su mokykla, nei su vaikų tėvais kalbėtis nebandė, nes tiesiog nemato tame prasmės. Tačiau ji patikino, kad jau kreipėsi į policiją. 

„Nemanau, kad yra ten prasmės su jais kalbėti, man atsiprašymas netinka. Noriu, kad juos nubaustų“, – sakė mergaitės mama.

Licėjaus vadovė savo mokinių neatpažįsta

Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų licėjaus vadovė Ingrida Levickienė portalui lrytas.lt kalbėjo, kad apie šį smurto atvejį nieko nežinojo, tačiau šiuo metu tikslinasi aplinkybes. Ji taip pat pažymėjo, jog vaizdo įraše savo moksleivių neatpažįsta.

„Mums persiuntė vaizdo įrašą, bet mes neatpažįstam ten savo vaikų. Policija taip pat į mus nesikreipė, nieko nesakė“, – teigė I.Levickienė.

„Mes suinteresuoti išsiaiškinti, aš pati pajungiau visas pajėgas, bet lyg ne mūsų vaikai“, – pridūrė ji.

I.Levickienės teigimu, kadetų licėjaus mokiniai nuolat edukuojami, jiems specialias pamokas veda ir socialiniai pedagogai, tad smurto atvejai šioje mokykloje – neįprastas reiškinys.

„Prevencines priemones mes taikome nuolat. Bendraujame ir reaguojame į bet kurį smurtinį atvejį, jei tokių pasitaiko, tikrai nesame abejingi. Esant tokiai epidemiologinei situacijai socialinė pedagogė veda užsiėmimus, paskaitų ciklus.

Jeigu paaiškėtų, kad tai iš tikrųjų buvo mūsų vaikai, tai būtų sustiprintas švietimas būtent toje klasėje, tikrai į tai reaguotumėme. Bet šiandien nesame užtikrinti“, – sakė Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų licėjaus vadovė.

Portalui lrytas.lt Kauno apskrities policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė nurodė, kad balandžio 4 dieną buvo gautas pranešimas apie tai, kad iš nepilnametės šaipėsi ir tyčiojosi apie 12 kitų asmenų.

„Mūsų pareigūnai pradėjo aplinkybių patikslinimą, siekiant išsiaiškinti, kas ir kada tiksliai įvyko, kokie asmenys dalyvavo“, – komentavo O.Vaitkevičienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.