G. Nausėda kreipėsi į žmones dėl skiepų

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį paragino sulaukus eilės pasiskiepyti nuo koronaviruso ir padėti pasiskiepyti vyresnio amžiaus artimiesiems, kuriems virusas yra pavojingiausias.

Gitanas Nausėda.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>M.Patašiaus nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-04-08 13:50

„Esu įsitikinęs, kad vienintelis patikimas būdas įveikti pandemiją – masinis skiepijimas. Taip sako mokslas, taip rodo kitų valstybių patirtis. Todėl sulaukęs savo eilės nedvejodamas pasiskiepijau vakcina „AstraZeneca“. Iš savo patirties galiu pasakyti – vakcina ne tik apsaugo nuo viruso, bet ir padeda jaustis saugiau“, – teigia prezidentas.

„Todėl raginu visus – atėjus jūsų eilei būtinai nueikite ir pasiskiepykite. Dėl savęs, dėl savo artimųjų, dėl mūsų Lietuvos“, – kvietė jis.

Pasak G. Nausėdos, Lietuva turi pakankamai vakcinų ir kiekvieną ateinančią savaitę jų bus tik daugiau, todėl svarbu šia galimybe pasinaudoti.

„Labai svarbu pasinaudoti šia galimybe ir kaip galima greičiau sukurti visuomenės imunitetą. Žengiame į masinio skiepijimo etapą ir vis daugiau žmonių, nepriklausomai nuo amžiaus, gali gauti skiepą nuo viruso“, – teigia prezidentas.

Vis dėlto jis pabrėžia, kad koronavirusas pavojingiausias vyresnio amžiaus žmonėms, ragindamas juos aktyviai skiepytis.

„Deja, kol kas Lietuva smarkiai atsilieka nuo sparčiausiai senjorus skiepijančių Europos valstybių. Todėl kreipiuosi į jus, senjorai, ateikite ir pasiskiepykite. Jeigu trūksta informacijos – skambinkite savo šeimos gydytojui. Leiskite anūkams džiaugtis jūsų išmintimi ir skleidžiama šviesa, suteikite progą savo vaikams nedrebėti dėl jūsų gyvybės.

Kreipiuosi į kiekvieną – paragink savo tėvus ir senelius skiepytis. Jei reikia padrąsinimo – padrąsink. Jei reikia pagalbos – palydėk. Nes iš šio labirinto yra tik vienas kelias ir šiandien mes turime jį rinktis“, – teigia prezidentas.

Statistikos departamento duomenimis, bent vieną COVID-19 vakcinos dozę Lietuvoje yra gavę per 415,9 tūkst. žmonių. Paskiepyta 48 proc. 70-79 metų amžiaus žmonių ir 42 proc. vyresnių nei 80 metų žmonių.

Lietuvoje šiuo metu skiepijami prioritetinėms grupėms pagal amžių ar ligas priklausantys žmonės bei svarbias funkcijas atliekantys darbuotojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.