Lietuvoje paskiepyta 2,4 tūkst. policijos pareigūnų

Lietuvoje jau paskiepyta 2,4 tūkst. policijos pareigūnų ir tarnautojų, policijos generalinis komisaras Renatas Požėla tikisi, kad kitą savaitę skiepijimas vyks gerokai masiškiau.

Renatas Požėla<br>T.Bauro nuotr.
Renatas Požėla<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 9, 2021, 5:32 PM

„Vakar buvo apie 2,1 tūkst., tai dabar dar 300, gal ir galima sakyti, kad pajudėjo masiškesnis vakcinavimas. Visada norisi daugiau, bet yra, kaip yra. Tikimės, kad kita savaitė bus ta lūžio savaitė“, – BNS penktadienį sakė šalies policijos vadovas.

Jo teigimu, antrą vakcinos dozę kol kas yra gavę 16 policijos pareigūnų ir tarnautojų.

Pasak generalinio komisaro, saugumo jausmas pareigūnams bus didesnis tada, kai daugiau jų bus paskiepyti antrąja vakcinos doze.

„To saugumo atsiras žymiai daugiau, kai gausime antrą skiepą, bet jis bus po kelių mėnesių, tad šiai dienai to saugumo jausmo per daug nėra“, – teigė R. Požėla.

Pareigūnų profsąjungos trečiadienį šalia Vyriausybės surengė protestą, kurio metu reikalavo nedelsiant skiepyti pareigūnus.

Policininkai yra įtraukti į prioritetų sąrašą, tačiau visuomenėje pasipiktinimą sukėlė, kad pirmiau skiepijami nuotoliniu būdu dirbantys dėstytojai ir kiti aukštųjų mokyklų darbuotojai, o ne pareigūnai, vykstantys į įvykio vietą ir tiesiogiai bendraujantys su žmonėmis.

Anksčiau nei pareigūnai taip pat paskiepyti Seimo nariai, merai.

Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, jai pavaldžiose įstaigose nuo pernai kovo COVID-19 buvo užsikrėtę apie 15-20 proc. žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.