Sudomino reklaminiai Valinskų veidai: nori sužinoti, kiek jiems sumokėta

Ar aikštelė prie Kupiškio autobusų stoties priklauso savivaldybei kaip statinys, ar ne? Į tą klausimą vietos valstiečių lyderis vis dar nesulaukia tokio atsakymo, koks jį tenkintų. Dar jis norėtų daugiau sužinoti ir apie reklaminius Valinskų veidus.

Valinskai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Valinskai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Valinskai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Valinskai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ar aikštelė prie Kupiškio autobusų stoties priklauso savivaldybei kaip statinys, ar ne?<br>www.panskliautas.lt nuotr.
Ar aikštelė prie Kupiškio autobusų stoties priklauso savivaldybei kaip statinys, ar ne?<br>www.panskliautas.lt nuotr.
Kupiškis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kupiškis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Laimis Kavoliūnas, www.panskliautas.lt

2021-04-14 14:58

Kiek sumokėta Valinskams?

Kupiškio rajono tarybos posėdžio pabaigoje valstietis Vidmantas Paliulis perskaitė du pareiškimus. Vienas iš jų buvo skirtas konkrečiai merui Dainiui Bardauskui.

Politikas priminė, kad dar pernai rugsėjį vykusiame tarybos posėdyje opozicija prašė D.Bardausko informuoti apie Kupiškį reklamuojančių stendų su Ingos ir Arūno Valinskų atvaizdais įrengimą ir kaštus, tačiau atsakymų nesulaukė iki šiol.

„Tai yra neatsakinga ir tiesiog putiniška“, – rėžė V.Paliulis.

„Galimai“ buvo pažeista

Kitu pareiškimu V.Paliulis piktinosi, kad pernai spalį, Seimo rinkimų agitacijos metu, valstiečių mikroautobusui su reklamine informacija neleista stovėti Kupiškio autobusų stoties automobilių stovėjimo aikštelėje.

Anot V.Paliulio, patraukti mikroautobusą iš aikštelės savivaldybės administracijos direktoriaus Kęstučio Jakšto nurodymu jiems liepęs Kupiškio autobusų parko vadovas Virginijus Braknys.

Valstiečiai K.Jakštui nusiuntė raštą, prašydami įvardyti teisės aktus, pagal kuriuos veikta išvaikant valstiečius su reklama.

Valstiečiai gavo K.Jakšto atsakymą, kuriame pabrėžiama, kad autobusų stotis priklauso savivaldybei ir kad „dėl tokių veiksmų galimai buvo pažeistas Seimo rinkimų įstatymas“.

Į tai V.Paliulis pareiškė, kad neįregistruota ir informacinių ženklų neturinti aikštelė – tai ne statinys, todėl administracijos direktorius neturįs teisės nurodinėti, kas joje gali ar negali statyti automobilius.

Sirgo ir nieko negirdėjo

K.Jakštas į tarybos nario pareiškimą nesureagavo, tačiau už jį pasisakė meras D.Bardauskas.

Jis pareiškė, kad atsakymas buvo profesionalus.

Dar jis pridūrė, kad rinkimų kampanijos metu iš tos pačios aikštelės buvo paprašyta patraukti ir socialdemokratų kandidato į Seimą Algirdo Raslano automobilį su agitacine medžiaga. D.Bardauskas pareiškė, kad jam jau atsibodo atsakinėti į klausimus apie stendus su Valinskų atvaizdais, o be to, jis sirgęs ir negirdėjęs, ką ten V.Paliulis kalbėjęs, o rašto jokio negavęs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.