G. Landsbergis reiškia solidarumą su „Rusijos šnipus“ išsiuntusia Čekija

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis reiškia solidarumą su Čekija, pranešusia apie išsiunčiamus Rusijos diplomatus, siejant juos su Rusijos žvalgyba ir sprogdinimu šalyje.

G. Landsbergis reiškia solidarumą su „Rusijos šnipus“ išsiuntusia Čekija.<br>V.Skaraičio nuotr.
G. Landsbergis reiškia solidarumą su „Rusijos šnipus“ išsiuntusia Čekija.<br>V.Skaraičio nuotr.
G. Landsbergis reiškia solidarumą su „Rusijos šnipus“ išsiuntusia Čekija.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G. Landsbergis reiškia solidarumą su „Rusijos šnipus“ išsiuntusia Čekija.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 18, 2021, 4:31 PM

„Visiškas solidarumas su mūsų sąjungininke Čekija dėl jos sprendimo išsiųsti 18 šnipų iš Rusijos ambasados. Valstybės remiamas terorizmas turi būti vienareikšmiškai pasmerktas, o vykdytojai patraukti atsakomybėn“, – savo „Twitter“ paskyroje sekmadienį parašė G. Landsbergis.

Čekijos vyriausybė šeštadienį paskelbė išsiunčianti iš šalies 18 rusų diplomatų, kuriuos čekų žvalgyba vadina Rusijos Užsienio žvalgybos tarnybos (SVR) bei karinės žvalgybos agentūros GRU slaptaisiais agentais ir sieja su vienu 2014 metų sprogimu.

Premjeras Andrejus Babišas sakė, jog Čekija turi „aiškių įrodymų“, susiejančių GRU karininkus su sprogimu kariuomenės amunicijos sandėlyje netoli Čekijos rytuose esančio Vrbeticės kaimo.

Čekų policija vėliau paskelbė dėl šio dvi gyvybes nusinešusio sprogimo ieškanti dviejų rusų su pasais, kuriuos naudojo buvusio dvigubo agento Sergejaus Skripalio ir jo dukters apnuodijimu 2018 metais įtariami asmenys. Pasuose įrašytos Aleksandro Petrovo ir Ruslano Boširovo pavardės.

Šių pasų turėtojų dėl Skripalių apnuodijimo taip pat ieško Jungtinė Karalystė, šeštadienį taip pat pranešusi, jog palaiko Čekijos sprendimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.