A. Kubilius: nestabilumas Rytų Partnerystės regione tampa nauju jo bruožu

Europos Parlamento (EP) narys, Euronest Parlamentinės Asamblėjos (PA) pirmininkas Andrius Kubilius, antradienį atidarydamas 9-ąją jos plenarinę sesiją teigė, kad Rytų Partnerystės regionui reikalingas mūsų dėmesys bei aiškesnė ES lyderystė šiame kaimyniniame regione.

A. Kubilius: nestabilumas Rytų Partnerystės regione tampa nauju jo bruožu.<br>Lrytas.lt nuotr.
A. Kubilius: nestabilumas Rytų Partnerystės regione tampa nauju jo bruožu.<br>Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-04-20 16:00

„Nestabilumas ir vėl tampa nauju Rytų Partnerystės regiono bruožu. Matome nemažai svarbių pokyčių šiame regione – ir jie nėra labai lengvi bei pozityvūs. Pokyčiai, susiję su demokratija Baltarusijoje, saugumo iššūkiai Ukrainoje, šalia kurios sienų Kremlius telkia savo karines pajėgas, iššūkiai demokratijos brandai Sakartvele, prezidento rinkimai Moldovoje, kuriuos laimėjo Maja Sandu. Taip pat tragiškas karinis konfliktas tarp dviejų kaimynų Armėnijos ir Azerbaidžano,“ – pažymėjo EP narys A. Kubilius.

Be to, pasak europarlamentaro, matome ir iššūkius, susijusius su pokyčiais Rusijoje, kurie taip pat turės įtakos Rytų Partnerystės regionui.

A. Kubiliaus teigimu, Euronest PA biuras pritarė įtraukti rekomendacijas šiais klausimais Rytų Partnerystės viršūnių susitikimui, kuris vyks ateinantį rudenį.

EP narys taip pat pagyrė Europos Vadovų Tarybos pirmininko Charle'io Michelio pastangas tarpininkaujant derybose tarp Sakartvelo valdžios ir opozicijos ir teigė, kad tokios lyderystės reikia ir daugiau.

Į susirinkusius taip pat kreipėsi Europos Komisijos narys Kaimynystei ir plėtrai Oliveris Varhelyi, Baltarusijos išrinktoji prezidentė S. Cichanouskaja, kiti Euronest partnerių šalių atstovai.

Euronest PA dalyviai šioje plenarinėje sesijoje balsuos dėl rezoliucijų, susijusius su politiniais klausimais, ekonomine integracija, energetiniu saugumu ir socialiniais reikalais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.