A. Veryga ir S. Skvernelis pasisakė apie priemonių dingimo skandalą, I. Šimonytė jo komentuoti nelinkusi

Buvęs premjeras Saulius Skvernelis ir sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako neturintys žinių, kad būtų galėjusios dingti apsaugos priemonės.

Saulius Skvernelis, Aurelijus Veryga, Ingrida Šimonytė.<br>Lrytas.lt koliažas
Saulius Skvernelis, Aurelijus Veryga, Ingrida Šimonytė.<br>Lrytas.lt koliažas
Saulius Skvernelis, Aurelijus Veryga<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis, Aurelijus Veryga<br>T.Bauro nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>T.Bauro nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>T.Bauro nuotr.
Aurelijus Veryga<br>T.Bauro nuotr.
Aurelijus Veryga<br>T.Bauro nuotr.
Aurelijus Veryga<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Aurelijus Veryga<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Aurelijus Veryga<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Aurelijus Veryga<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Aurelijus Veryga<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Aurelijus Veryga<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Aurelijus Veryga<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Aurelijus Veryga<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Apr 22, 2021, 10:59 AM, atnaujinta Apr 22, 2021, 12:45 PM

„Aš tikrai nežinau turinio, nežinau, apie kokias priemones kalbama, ko ir kas pasigedo, pradžioj tik priminsiu, kad tikrai logistika buvo sudėtinga. Buvo lėktuvais gabenama, geležinkeliu, daug prekių buvo saugoma Lietuvos pašto sandėliuose, iš pradžių net ne Ekstremalių situacijų centro sandėliuose“, – ketvirtadienį Seime sakė A. Veryga.

„Tikrai nebuvo labai paprasta viską skaičiuot, žiūrėt, todėl negaliu detalių pakomentuot, nes nežinau, nei ko ten pasigedo, nei kokiam etape pasigesta“, – teigė buvęs ministras.

​„Nebuvo jokios informacijos žinoma ir šiandien nesu tikras, ar kas dingo. Keista, kaip Sveikatos apsaugos ministerija nesugeba elementarių dalykų atlikti. Jei prekės pasiekė Lietuvą, o jos pasiekė Lietuvą, yra ir Kinijos muitinės, ir Lietuvos muitinės dokumentacija“, – ketvirtadienį Seime situaciją komentavo S. Skvernelis.

„Reikia pasižiūrėti dokumentaciją ir labai aiškiai matysis, kur tos prekės, kas paėmė ir kas neperdavė kažko, jei taip yra. Tai yra elementarūs buhalteriniai dalykai, negali taip būt, prekės pasiekė Lietuvą, faktas, kad pasiekė sandėlį, kažkas paėmė iš sandėlio, neateina taip, kad „duok man prekių“, yra dokumentacija, turbūt surinkt važtaraščius prekių gabenimo nėra labai sudėtinga“, – teigė S. Skvernelis.

I. Šimonytė nelinkusi komentuoti incidento dėl dingusių asmens apsaugos priemonių

Premjerė Ingrida Šimonytė nelinkusi komentuoti Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) kreipimosi į Generalinę prokuratūrą, kai paaiškėjo, kad pirmojo karantino metu dingo už beveik 912 tūkst. eurų įsigytos asmens apsaugos priemonės. Ji priduria, kad spekuliuoti dėl šio incidento aplinkybių šiuo metu nebūtų atsakinga.

„Tai vertinu kaip tai, kad SAM nustatė informaciją ir kreipėsi į prokuratūrą. Nieko daugiau negaliu vertinti, nes nežinau. Sunkiai įsivaizduoju, kokie tai galėtų būti kiekiai, sumas daugiau mažiau įsivaizduoju, o kaip ten iš tikrųjų buvo, manau, kad tyrimą galės atlikti institucijos ir atsakys į šį klausimą. Aš tikrai nespėliosiu“, – žurnalistams teigė premjerė.

I. Šimonytė pabrėžė, jog šiuo metu spėlioti, kas kaltas dėl šio incidento, būtų neatsakinga.

„Tikrai nežinau, kas atsitiko, ar kažkieno sąskaitoje atsirado pinigai, ar kažkas kažką praganė, ar kokios klaidos yra. Tikrai nenoriu spėlioti, tai būtų nelabai atsakinga, nes lengviausia būtų ką nors kaltinti. Tiesiog noriu, kad išsiaiškintų atsakingos institucijos ir atsakytų į tuos klausimus“, – akcentavo ji.

Primename, kad sveikatos apsaugos ministerija ketvirtadienį pranešė, jog kreipėsi į teisėsaugą dėl apsaugos priemonių trūkumo. Anot sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio, trūksta apsaugos priemonių už 912 tūkst. eurų.

„Reaguodami į susidariusią situaciją su Ekstremalių sveikatai situacijų centro komanda kreipėmės į Generalinę prokuratūrą, prašydami pradėti procesinius veiksmus su tikslu išsiaiškinti šio trūkumo priežastis bei nustatyti kaltus asmenis“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė ministras.

Pasak jo, trūksta apsaugos priemonių, kurios buvo užsakytos iš Kinijos už 24 mln. eurų.

„Trūksta beveik 850 tūkst. vienetų prekių: apsauginių akinių, medicininių kepurių, medicininių kaukių, vienkartinių chalatų, vienkartinių pirštinių“, – sakė A. Dulkys.

Tai ministro teigimu, būtų maždaug 20 traukinio vagonų užimantis trūkstamas kiekis.

Sveikatos apsaugos ministerijos kanclerė Jurgita Grebenkovienė sakė, jog priemonių pristatymą organizavo Susisiekimo ministerija, kuri turėjo jas paskirstyti sveikatos priežiūros įstaigoms, kurios turėjo pateikti Ekstremalių sveikatai situacijų centrui (ESSC) priėmimo-perdavimo aktus apie gautas ir suskaičiuotas prekes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.