Mokyklose pamokas vedę pramogų pasaulio atstovai iškviesti į teismą

Politinės korupcijos bylą nagrinėjančiame teisme buvo apklaustas grupės „G&G Sindikatas“ lyderis Gabrielius Liaudanskas-Svaras ir televizijos laidų vedėjas Rimantas Šapauskas. 

 G.Liaudanskas-Svaras teigė, jog pilietinė veikla - jo gyvenimo dalis.<br> J.Stacevičiaus nuotr. 
 G.Liaudanskas-Svaras teigė, jog pilietinė veikla - jo gyvenimo dalis.<br> J.Stacevičiaus nuotr. 
 R.Šapauskas į mokyklas važiuodavo ir su liberalais, ir su konservatoriais. <br> V.Ščiavinsko nuotr. 
 R.Šapauskas į mokyklas važiuodavo ir su liberalais, ir su konservatoriais. <br> V.Ščiavinsko nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 22, 2021, 11:04 AM, atnaujinta Apr 22, 2021, 11:21 AM

2015–2016 metais kartu su šiuo metu teisiamu tuomečiu Seimo nariu bei buvusiu Švietimo ministru Gintaru Steponavičiumi mokyklose jis vedė pilietiškumo pamokas, kurias rengė Laisvės studijų centras. Į vieną pamokų buvo atvykęs ir tuometis Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis, kuris taip pat atsidūrė teisiamųjų suole.

Nors abu teisiami politikai ir vesti pamokų jį pakvietęs Rimantas Mikaitis tuo metu priklausė Liberalų sąjūdžiui, G.Liaudansko teigimu nė vienoje pamokoje nebuvo minimas šios partijos pavadinimas, nebuvo ir jos atributikos.

Atlikėjas teigė, jog į pamokų lankytojus nebuvo žiūrima kaip į būsimuosius rinkėjus, nes nė vienam jų tuo metu nebuvo 18 metų.

Jokios politikos – G.Liaudanskas-Svaras teigė tokį prašymą pateikdavęs visiems renginių organizatoriams, į kuriuos buvo kviečiamas.

„Aš kalbėdavau apie asmeninį žmogaus santykį su valstybe, apie savanorystę, apie tai, ką gali padaryti jaunas žmogus, kad jo šalis būtų geresnė“, – pasakojo žinomas atlikėjas.

„Aš visada kalbėdavau iš savęs, tai darau ir dabar“, – teisme kalbėjo „G&G Sindikatas“ lyderis.

Teismui G.Liaudanskas aiškino, jog pilietiškumas – viena iš jo gyvenimo veiklų, dauguma jų jis teigė užsiimantis be atlygio. Jis teigė, už vieną tokių paskaitų iš Laisvės studijų centro gaudavęs 145 eurus (tuomet 500 litų). Byloje minima, kad G.Liaudanskas vienu metu buvo E.Masiulio visuomeninis patarėjas. „Man tai naujiena, esu nustebęs“, – teisme pareiškė atlikėjas.

Mokyklose lankydavosi ir televizijos laidų vedėjas Rimantas Šapauskas. Dalyvauti šiame projekte jį pakvietė G.Steponavičius. Laisvai samdomas laidų vedėjas sutiko: „Man, dažnai neigiamam personažui, buvo proga pasirodyti visai kitame vaidmenyje. Tai atrodė kilnus darbas“.

Laidų vedėjas suprato, jog šių pamokų organizatorius buvo Liberalų sąjūdis, bet sąskaitas už pravestas pamokas jis išrašydavo Laisvės studijų centrui.

Jo teigimu, jie su G.Steponavičiumi paaugliams kalbėdavo ne apie politiką, o apie pilietišką elgesį – nepalikti draugo nelaimėje, dalyvauti akcijoje „Darom“, aiškindavo, kaip geriems dalykams panaudoti socialinius tinklus.

R.Šapauskas sutiko, jog tokie renginiai didino G.Steponavičiaus ir E.Masiulio žinomumą: „Tai natūralu – žinomumą didina bet koks viešas pasirodymas“. Tačiau R.Šapauskas teigė, jog nebūtų dalyvavęs tokiuose renginiuose, jei tai būtų politinė Liberalų sąjūdžio reklama.

Panašiose pamokose R.Šapauskas yra dalyvavęs ir su konservatoriumi Mantu Adomėnu. Jis teigė, jog šios pamokos savo turiniu nė kiek nesiskyrė nuo paskaitų su liberalais, nes jose nebūdavo kalbama apie politiką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.