G. Landsbergis Rusijos įžeidžiančios žinutės nekomentuoja, Lietuva laukia atsakomųjų veiksmų

Apie Lietuvos ir Baltijos šalių solidarizavimąsi su Čekija penktadienį socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbęs užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, sulaukė nemalonaus atsako iš Rusijos ambasados Baltarusijoje.

Rusijos ambasada Baltarusijoje savo „Twitter“ paskyroje pasityčiojo iš G. Landsbergio.<br>Lrytas.lt koliažas
Rusijos ambasada Baltarusijoje savo „Twitter“ paskyroje pasityčiojo iš G. Landsbergio.<br>Lrytas.lt koliažas
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 24, 2021, 6:26 PM, atnaujinta Apr 25, 2021, 9:56 AM

Oficialioje ambasados „Twitter“ paskyroje buvo pasidalyta G.Landsbergio žinute bei paskelbtas įžeidus prierašas – #SmallDickEnergy („mažo penio energija“ – liet.).

Po šiuo įrašu pasipylė įvairios reakcijos ir ne tik paprastų komentatorių, bet ir aukštų politikų žinutės. Kritikos lavinos įrašas neatlaikė – šeštadienį priešpiet – jis buvo pašalintas. Vėliau paskelbta jau pakoreguota įrašo versija.

Užsienio reikalų ministro atstovė spaudai Vytautė Šmaižytė naujienų portalui lrytas.lt sakė, kad naujas Rusijos diplomatijos „lygis“ jų nenustebino. „Nesistebiu, kad nusikaltėliai naudoja kalėjimo žargoną“, – sakė ministro atstovė. Pats G.Landsbergis situacijos ir Rusijos diplomatų reakcijos nekomentuoja.

Užsienio reikalų ministerija portalą lrytas.lt informavo, kad kol kas neturinti žinių apie kokius galimus nors atsakomuosius veiksmus iš Rusijos pusės. Tačiau paprastai tokiais atvejais atsakomieji veiksmai – neišvengiami. Svarstoma, kad Lietuva jų gali sulaukti jau savaitės pradžioje.

Lietuva išsiuntė du Rusijos ambasados darbuotojus

Primename, kad penktadienį į Užsienio reikalų ministeriją iškviestas Rusijos Federacijos ambasados Lietuvoje atstovas, kuriam buvo įteikta nota, skelbianti du Rusijos Federacijos ambasados Lietuvoje darbuotojus nepageidaujamais asmenimis Lietuvoje už veiklą, nesuderinamą su diplomato statusu, ir nurodanti jiems išvykti iš Lietuvos per septynias dienas.

Lietuva priėmė tokį sprendimą po beprecedenčių įvykių Čekijoje, solidarizuojantis su beprecedentį pavojingą išpuolį patyrusia mūsų sąjungininke ir reiškiant visišką palaikymą Čekijos Respublikai dėl jos veiksmų, reaguojant į 2014 metais įvykdytą sprogdinimą bei neadekvačius Rusijos atsakomuosius žingsnius.

Lietuvos Respublikos ambasada Maskvoje išreiškė pasirengimą padėti Čekijos Respublikos ambasadai Rusijoje atlikti tas funkcijas, kurios galėtų sutrikti Maskvai nurodžius drastiškai sumažinti darbuotojų skaičių.

Sprendimas priimtas, koordinuojantis su Latvijos ir Estijos partneriais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.