Nuo COVID-19 paskiepyta 44 proc. Lietuvos pareigūnų

Nuo koronaviruso bent viena doze jau paskiepyti 6 tūkst. 662 arba 44,4 proc. pareigūnų, pirmadienį pranešė Vidaus reikalų ministerija (VRM).

Agnė Bilotaitė.<br>M.Morkevičiaus/ELTA nuotr.
Agnė Bilotaitė.<br>M.Morkevičiaus/ELTA nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>T.Bauro nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 26, 2021, 11:42 AM

„Šią savaitę turime beveik 45 proc. pareigūnų, paskiepytų pirmąja skiepo doze, taigi artėjame prie pusės. Be to, pradėti skiepyti ne tik pareigūnai, bet ir civiliai asmenys, dirbantys tarnybose“, – pranešime cituojama vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

„O pareigūnai, kurie gavo pirmąją skiepo dozę anksčiau, jau gauna ir antrąją skiepo dozę, tad turime ir visiškai paskiepytų pareigūnų“, – teigia ji.

Policijos departamente pirmąja skiepo doze yra paskiepyti 3 605 pareigūnai ir 407 darbuotojai – 4 012 asmenų. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente paskiepyti 1 384 ugniagesiai, iš jų 40 – Ugniagesių gelbėjimo mokyklos kursantai. Viešojo saugumo tarnyboje paskiepyti 159 pareigūnai, o Valstybės sienos apsaugos tarnyboje – 1 733 asmenys, iš jų 1 423 pareigūnai. Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyboje paskiepytas 91 pareigūnas.

Pareigūnai skiepijami savivaldybėse, atsižvelgus į prioritetinių grupių sąrašą. Nuo balandžio 8 dienos įsigaliojo sveikatos apsaugos ministro patvirtinta tvarka, kai leidžiama skiepyti didelėmis organizuotomis grupėmis. Statutinių tarnybų vadovai regionuose gali kreiptis į savivaldybių vakcinavimo koordinatorius ir suderinti tolesnio vakcinavimo organizavimą sudarytoms grupėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.