G. Nausėda susitiko su naujuoju Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro vadovu A. Bubniu

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį susitiko su naujuoju Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro vadovu Arūnu Bubniu.

Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 4, 2021, 4:03 PM

Susitikime buvo aptartos efektyvesnės centro veiklos perspektyvos, su jomis susijęs resursų poreikis, taip pat – mokslinė, muziejinė ir memorialinė centro veikla, istorinės atminties tyrimų aktualijos.

Prezidentas pabrėžė, kad Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras yra viena svarbiausių institucijų, saugančių istorinės atminties Lietuvoje gyvybingumą. „Lietuvai reikia stipraus mokslinio centro, kuris ne tik vykdytų aukšto akademinio lygio XX a. istorijos tyrimus, bet ir skleistų jų rezultatus plačiai pasaulyje ir Lietuvoje“, – sakė šalies vadovas.

Prezidentas susitikime taip pat perdavė centro vadovui visuomenės lūkestį dėl solidžių, objektyvia ir kompetentinga istorinių šaltinių analize pagrįstų tyrimų apie nevienareikšmius ir skaudžius Lietuvos XX a. vidurio įvykius. Prezidento nuomone, tokie tyrimai yra būtini atsakant į priešiškų jėgų vykdomą istorijos klastojimo ir dezinformacijos politiką. Gyvajai atminčiai be galo svarbu užtikrinti tokių tyrimų sklaidą Lietuvoje ir užsienyje.

Prezidentas pabrėžė, kad iš naujojo vadovo tikisi sklandaus situacijos pasikeitus centro vadovams suvaldymo, darbuotojų sutelkimo.

Susitikime aptarti 2021-ųjų – legendinio partizano Juozo Lukšos-Daumanto – metų renginiai ir projektai. Prezidentas pritarė naujojo centro vadovo prioritetui tęsti partizanų, Holokausto ir kitų represinių režimų aukų palaikų paieškos ir identifikavimo darbus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?