Istorija, susijusi su Krekenavos agrofirmos įrenginiais, prasidėjo 1995-aisiais: V.Romanovas, H.Daktaras, V.Uspaskichas.

H. Daktaras grasino subtiliai: paskambinęs V. Romanovui prakalbo apie kiaules Atsukam laiką

Šiuo metu bausmę iki gyvos galvos atliekantis Kauno nusikaltėlių autoritetas Henrikas Daktaras anksčiau buvo įkalintas kelis kartus, bet net už grotų neatsisakė to, kuo vertėsi laisvėje. 2000-ųjų pradžioje Lietuvos specialiosios tarnybos užfiksavo Vilniaus griežtojo režimo pataisos darbų kolonijoje tada kalėjusio H.Daktaro, pravarde „Henytė“, skambutį žinomam Kauno verslininkui Vladimirui Romanovui. Pasisveikinęs H.Daktaras netikėtai prakalbo apie kiaules. Daugelis būtų nesupratęs šio pokalbio esmės. Net ir teisme būtų sunku įrodyti, kad H.Daktaras darė ką nors neleistina. Iš tiesų, kalbėdamas apie kiaules, H.Daktaras V.Romanovui leido suprasti, kad šis privalo užmiršti, jog teismas Ūkio bankui iš žinomo Kėdainių verslininko Viktoro Uspaskicho bendrovės Krekenavos agrofirmos priteisė 6 milijonus litų. Kiaulės – tai nuoroda į agrofirmą. Aukščiausiasis Teismas už negrąžintą apie 6 milijonų litų kreditą Ūkio bankui, kurio vienas savininkų yra V.Romanovas, neseniai buvo priteisęs 17 milijonų litų kainuojančius Krekenavos agrofirmos įrenginius. V.Romanovas „Lietuvos rytui“ nepaneigė, kad H.Daktaras jam skambino, tačiau komentuoti tai plačiau atsisakė: „Galiu pasakyti tik tiek, kad jau dveji metai įvairaus rango banditai dėl šių įrenginių daro spaudimą Ūkio banko akcininkams“. V.Uspaskichas „Lietuvos rytui“ aiškino nežinąs, kodėl H.Daktaras rūpinasi jo reikalais.

Milda Gecaitė.

Septyniolika metų už Atlanto praleidusi buvusi aktorė M. Gecaitė laimę atrado tėvynėje: „Lietuvą prisijaukinti reikėjo iš naujo“

Septyniolika metų už Atlanto praleidusi buvusi profesionali sportinių šokių šokėja, aktorė Milda Gecaitė (35 m.) prieš pustrečių metų su rankiniu lagaminu grįžo į Lietuvą. Planavo tik pasisvečiuoti, bet mėnesius keitė mėnesiai, didėjo bičiulių ratas, užsimezgė meilės santykiai, pažiro pasiūlymai filmuotis. Palikti gimtinės ji jau nebenori. Mildos gyvenimo nesutalpinsi į įprastus rėmus. Gimusi po sėkminga žvaigžde ji iš vienos likimo rankos, atrodytų, be didelių pastangų dovanų gavo stulbinamus pasirodymus šokių aikštelėse, iš jų dalyvavimą garsiajame miuzikle „Purvini šokiai“, pagrindinius vaidmenis filmuose, iš kitos – besikeičiančių šokių partnerių plejadą, daugybę „ne“ aktorių atrankose, nuovargį, išsekimą, dvejones dėl savo pasirinkimų. Atrodytų, vieniems iki pasiekimų viršukalnių tenka ilgai kopti mažais žingsneliais, patirties skrynias pildant nedideliais laimėjimais, o M.Gecaitę tarsi lėktuvu kažkas nuskraidino ant aukštos pakylos ir tada jau pačiai reikėjo išlaviruoti, kartais slystelint, kartais iš naujo įrodinėjant, kad yra verta artisto pašaukimo. Klaipėdoje gimusi Milda būdama penkerių įžengė į šokių pasaulį. Iš pradžių šoko „Gracijos“ šokių kolektyve, po kelerių metų pateko į „Žuvėdros“ individualių porų grupę. Ten būta visko: ir gerų, ir blogų dienų, bet iš esmės šokimas tame kolektyve ją paruošė gyvenimui: išugdė ištvermę, discipliną, sustiprino charakterį. Gracingai merginai suktis ant parketo sekėsi, tik nelabai sekėsi su šokių partneriais – tai vieną praaugdavo, tai su kitu atsirasdavo trintis, trečias tiesiog nutardavo imtis kitos veiklos. Kai būdama penkiolikos sulaukė pasiūlymo vykti į Kanadą ir pabandyti šokti su vietiniu partneriu, šeimoje buvo priimtas sprendimas kraustytis. Svečioje šalyje Milda stačia galva nėrė į šokius. Bet dėl kultūrinių skirtumų neatitikimo, vienas kito nesupratimo per vienus metus Toronte Milda atsisveikino su dviem partneriais. Tačiau, kaip žinoma, Dievas tuštumos nemėgsta. Vieną dieną šokių vadovė pamatė skelbimą, kviečiantį šokėjus į miuziklo „Purvini šokiai“ atranką, ir pasiūlė Mildai pabandyti. Miuziklas buvo statomas pagal kultinį 1987 metais sukurtą amerikiečių filmą „Purvini šokiai“. Tai buvo pirmas kartas, kai su kūrinio autorės Eleanor Bergstein palaiminimu atsirado galimybė pastatyti spektaklį. Milda sužinojo, kad vien jos vaidmeniui buvo peržiūrėta apie 2 tūkstančius šokėjų. Iš viso ansamblyje šoko aštuonios poros. Miuzikle dalyvavo 39 žmonės: aktoriai, dainininkai ir šokėjai. Aštuoniolikametė M.Gecaitė buvo jauniausia trupės dalyvė. Toronto gatvėse, ant autobusų, metro pasirodė skrajutės, plakatai su „Purvinų šokių“ dalyvių nuotraukomis. 

NEPRALEISK
Daugiau

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.