P. Saudargas: į galimybių pasą turėtų būti įtrauktas ir antikūnų testas

Vyriausybei ketinant trečiadienį spręsti dėl galimybių paso, Seimo vicepirmininkas Paulius Saudargas užsimena, kad į jį turėtų būti įtrauktas ir antikūnų testas.

Paulius Saudargas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Paulius Saudargas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Paulius Saudargas<br>V.Skaraičio nuotr.
Paulius Saudargas<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 5, 2021, 9:03 AM

„Kiek suprantu, antikūnų testas bus taip pat įskaičiuojamas. Yra atvejų, kad žmonės yra persirgę, nežinodami to, bet vėliau antikūnų testai rodo, kad žmogus galbūt besimptome forma prasirgo, nepastebėjo. Tai, jei turi imunitetą, tau turi būti vienodos sąlygos“, – „Žinių radijui“ trečiadienį sakė P. Saudargas.

Pasak jo, galimybių pasas palengvintų žmonių judėjimą, bendravimą, dalyvavimą kultūrinėje veikloje.

„Aš jau anksčiau siūliau, nekuriant naujos priemonės, į sveikatos ministro pasirašomą tvarką, kurioje visos karantino taisyklės, išimtys surašomos, įrašyti keletą sakinių, kad turintiems imunitetą, pavyzdžiui, persirgusiems arba jau gavusiems skiepą, nebūtų taikomi vieni ar kiti ribojimai. Tačiau norima, matyt, sustyguoti tiksliau, kad nebūtų galimybių piktnaudžiauti ta tvarka, tai kuriamas virtualus dokumentas ir tikiuosi, kad šiandien apie jį sužinosime daugiau“, – sakė P. Saudargas.

Anot Seimo vicepirmininko, galimybių pasas galėtų pradėti veikti „arba šio mėnesio pabaigoje, arba nuo kito mėnesio pradžios.“

„Nes vėliau, man atrodo, kiekvieną savaitę ir mėnesį poreikis mažėja“, – sakė P. Saudargas.

Vyriausybė trečiadienį turėtų spręsti dėl galimybių paso veikimo ir įgyvendinimo principų bei pasirinktos testavimo strategijos.

Numatoma, kad galimybių pasas bus elektroninis dokumentas, – t. y. asmeniui suteikiamas QR kodas telefone, kuris parodys, jog asmuo yra pasiskiepijęs pagal imunologų reikalavimus, turi neigiamą COVID-19 testo atsakymą arba yra persirgęs koronavirusu ir įgijęs imunitetą pagal infektologų reikalavimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.