I. Šimonytė: akivaizdu, kad virusas neišeis nei tada, kai ateis vasara, nei tada, kai ateis Kalėdos

Akivaizdu, kad koronavirusas atėjus vasarai neišnyks, todėl vis tiek reikės laikytis papildomų saugumo priemonių, tvirtina Klaipėdoje penktadienį apsilankiusi premjerė Ingrida Šimonytė. Ministrė pirmininkė sulaukė klausimo, ar vasarą jau bus galima galvoti apie Jūros šventės ar kitų renginių organizavimą.

Ingrida Šimonytė.<br>T.Bauro nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>T.Bauro nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>T.Bauro nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-05-07 13:12, atnaujinta 2021-05-07 20:52

„Žinote, žmogus gali švęsti visą laiką. Jeigu jis tik nori švęsti, tai jis ir švenčia, ar yra karantinas, ar ne. Šventė paprastai yra širdyje, o ne kažkur kitur. Kada baigsis karantinas, aš jums atsakyti negaliu, nes tai priklauso nuo daugelio dalykų, kurie nepriklauso nuo manęs.

Aš galiu dėti tik geriausias pastangas, kad užsikrėtimų skaičius Lietuvoje būtų kuo mažesnis, paskiepytų žmonių būtų kuo daugiau, žmonių ligoninėse būtų kuo mažiau, reanimacijos lovos būtų kuo tuštesnės, o įprastos paslaugos būtų teikiamos kaip įmanoma platesnius mastu, kaip žmonės ir tikisi“, – tvirtino I.Šimonytė.

Premjerės teigimu, virusas neišvyks nei vasarą, nei žiemą, todėl tol, kol nebus paskiepytas reikiamas procentas visuomenės, tam tikri saugumo reikalavimai vis dar išliks.

„Akivaizdu, kad virusas neišeis nei tada, kai ateis vasara, nei tada, kai ateis Kalėdos, nei kita konkrečia data. Jis kalendoriaus nelabai supranta. Saugumo priemonės vis tiek išliks, reikalavimai vis tiek išliks.

Jei bus kažkokie didesni renginiai, juose vis tiek reikės laikytis atsargumo reikalavimų, kol paskiepytų žmonių procentas Lietuvoje netaps itin aukštas“, – kalbėjo I.Šimonytė.

Primename, kad karantinas Lietuvoje pratęstas iki gegužės 31 dienos.

Tiesa, Vyriausybė trečiadienį patvirtino galimybių pasą, kuris nuo gegužės 24 dienos imunitetą dėl skiepų, persirgimo arba neigiamą testo rezultatą turintiems žmonėms suteiks galimybę dalyvauti iki 500 žmonių renginiuose, valgyti restoranų viduje, lankytis lažybų punktuose.

Veiklų skaičių ateityje žadama plėsti. 24 valandas galiojančių nemokamų testų skaičius nebus ribojamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.