Panevėžio rajono šeimoje – dvejos laidotuvės: nuo COVID-19 mirė brolis ir sesuo

Pandemija gniaužtų neatleidžia. Į reanimaciją prieš dvi savaites patekę brolis ir sesuo jau palaidoti. Į mokyklas ir darželius įsisukęs klastingasis virusas nesirinkdamas griebia vaikus bei jų mokytojas, dvi sesutės užsikrėtė nuo sveika besijaučiančios motinos. Pasvalyje susirgus keturioms virėjoms, teko net uždaryti valgyklą.

Šeimoje – dvejos laidotuvės.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Šeimoje – dvejos laidotuvės.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Statistika vėluoja – ketvirtadienio naktį mirė vos per 30 metų Panevėžio gyventoja, kentėjusi ir nuo lėtinių ligų.<br>R.Ančerevičiaus/jp.lt
Statistika vėluoja – ketvirtadienio naktį mirė vos per 30 metų Panevėžio gyventoja, kentėjusi ir nuo lėtinių ligų.<br>R.Ančerevičiaus/jp.lt
Statistika vėluoja – ketvirtadienio naktį mirė vos per 30 metų Panevėžio gyventoja, kentėjusi ir nuo lėtinių ligų.<br>R.Ančerevičiaus/jp.lt nuotr.
Statistika vėluoja – ketvirtadienio naktį mirė vos per 30 metų Panevėžio gyventoja, kentėjusi ir nuo lėtinių ligų.<br>R.Ančerevičiaus/jp.lt nuotr.
Šeimoje – dvejos laidotuvės.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Šeimoje – dvejos laidotuvės.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Laimis Kavoliūnas, „Panevėžio kraštas“, www.panskliautas.lt

May 8, 2021, 3:13 PM, atnaujinta May 8, 2021, 3:30 PM

Mirė pusamžė moteris

Pagal Statistikos departamento skaičius, koronaviruso auka iki penktadienio tapo tik viena vidutinio amžiaus moteris: antradienį užgeso per 40 metų Panevėžio rajono gyventoja.

Tačiau statistika vėluoja – ketvirtadienio naktį mirė vos per 30 metų Panevėžio gyventoja, kentėjusi ir nuo lėtinių ligų. Šią savaitę palaidotas nė 40 metų nesulaukęs vyras – jos brolis. Jie abu dvi savaites buvo gelbėjami ligoninės reanimacijoje.

Taigi šeimoje per vieną savaitę vyko dvejos laidotuvės.

Per pastarąsias tris dienas apskrityje nustatyti 208 nauji viruso atvejai, iš jų Panevėžio mieste 119, rajone – 39, Kupiškyje – 23, Pasvalyje – 15, Rokiškyje – 7, Biržuose – 5.

Bloga žinia kupiškėnams: jų rajonas pagal sergamumą „covidu“ vienintelis apskrityje vėl įtrauktas į juodųjų savivaldybių sąrašą.

Aukštaitijos sostinėje didžiausiu infekcijos židiniu išlieka valgių ir patiekalų gamybos įmonė „Maisto namai“ – serga jau 32 darbuotojai.

Virusas griebė jau 13 Panevėžio apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos darbuotojų.

Tirs liečiamus paviršius

Infekcija nesitraukia iš Panevėžio „Vaikystės“ vaikų darželio: „covidu“ susirgo dar 5 darbuotojai ir darželinukas.

Įstaigos vadovė Evelina Sutkienė sakė, kad dvi grupės, iš viso per 30 vaikų, izoliuojasi namuose.

Apie tris koronaviruso infekcija susirgusias šio darželio mokytojas jau rašėme. Direktorė teigė, kad šios pedagogės jau pasveiko ir grįžo į darbą.

Kaip virusas pateko į darželį, lieka neaišku. Viena iš versijų – infekcija per vaikus atėjo iš jų šeimų.

„Darbuotojus kas 7–10 dienų profilaktiškai testuojame, žmonės skiepijasi, tikiuosi, kad virusas nebeplis, nes jau kelia didžiulį nerimą“, – kalbėjo E.Sutkienė.

„Vaikystės“ vaikų darželyje, kaip ir dar keliose miesto ugdymo įstaigose, planuojama ištirti dažniausiai liečiamus aplinkos paviršius. Direktorė teigė labai laukianti šio tyrimo rezultatų.

Užkratas – nuo mamos?

Neramu ir Panevėžio „Sigutės“ vaikų darželyje: susirgo mokytoja ir 2 skirtingas grupes lankančios sesutės. Namie izoliuojasi 36 vaikai ir 5 pedagogės.

Darželio direktorė Berutė Laureckienė sakė, kad mergaitės greičiausiai užsikrėtė nuo jokių ligos simptomų nejaučiančios mamos.

Į Pasvalio rajono Pumpėnų gimnaziją įsisukęs virusas susargdino vieną ketvirtoką, jo mokytoją ir mokyklos darbuotoją.

Kur vaikas galėjo užsikrėsti, lieka neaišku. Gimnazijos vadovo Alvydo Matuzevičiaus žiniomis, berniuko šeimoje sergančių „covidu“ nėra. Susirgęs vaikas ir 18 klasės draugų nuo balandžio 30-osios iš namų mokosi nuotoliniu būdu.

Infekcija plinta Kupiškio ugdymo įstaigose: su protrūkiais „Varpelio“ bei Technologijos ir verslo mokyklose siejama atitinkamai jau 18 ir 11 susirgimų.

Iškrito visa pamaina

Virusas griebė 4 bendrovės „Pasvalio žemtiekimas“ valgyklos virėjas.

Įmonės vadovas Jonas Strazdas sakė, kad moterys kartu dirba vienoje pamainoje. Atėjusioms į darbą joms buvo pamatuota temperatūra, o įtarus „covidą“ liepta išsitirti. Testai patvirtino įtarimus.

Anot J.Strazdo, iš šios pamainos darbuotojų virusas nenustatytas tik „covidu“ jau prasirgusiai vedėjai. Dabar ruošiamasi testuoti 5 kitos pamainos virėjas.

Direktorius teigė, kad jų valgykla pandemijos metu ruošia maistą tik išsinešti, tačiau įsisukus virusui ją laikinai teko užsidaryti.

Į viruso gniaužtus pateko 3 Panevėžio techninės apžiūros centro specialistai. Jų vadovas Rimantas Liberis sakė, kad darbuotojai nesmarkiai karščiavo, kosėjo, o ištyrus paaiškėjo, kad serga „covidu“.

Kupiškyje veikiančioje baldų gamybos įmonėje serga jau 9 darbuotojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?