Jungtinėje Karalystėje nužudytos 5 vaikų mamos atžalos parskraidintos į Lietuvą: globos artimieji

Balandžio pradžioje Jungtinėje Karalystėje, Rytų Anglijoje, nužudytos iš Rokiškio kilusios Eglės Vengalienės 5 našlaičiais likę vaikai perduoti artimiesiems Lietuvoje.

 Jungtinėje Karalystėje nužudytos 5 vaikų mamos atžalos parskraidintos į Lietuvą: globos artimieji.<br> AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
 Jungtinėje Karalystėje nužudytos 5 vaikų mamos atžalos parskraidintos į Lietuvą: globos artimieji.<br> AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-05-10 10:14, atnaujinta 2021-05-10 10:48

Jungtinės Karalystės lietuvių bendruomenė pranešė, kad visos atžalos perduotos aukos brolio ir mamos globai.

„Gegužės 05 d., tragiško likimo Eglės Vengalienės gimtadienis. Kilniausia gimtadienio dovana, vakar palaidotai penkių vaikų mamai, vaikams ir artimiesiems bei žmogiškumo triumfas, tai šiandien įvykęs amžiną atilsį Eglės vaikų parskraidinimas į Lietuvą ir perdavimas jos mamai ir broliui“, – rašoma Jungtinės Karalystės Lietuvių Bendruomenės feisbuke.

35-erių lietuvės E.Vengalienės kūnas buvo rastas balandžio 9 d., maždaug 7 valandą ryte, Brandono užmiesčio parke.

Radus kūną buvo sulaikytas vyras, galimai susijęs su moters nužudymu.

Greitosios pagalbos tarnyba pareigūnus į įvykio vietą iškvietė po pranešimų apie rastą kūną parke esančiame vandens telkinyje.

46 metų vyras, kuris penktadienio popietę buvo sulaikytas dėl įtarimų nužudymu, buvo nuvežtas į Šv. Edmundo policijos tyrimo centrą ir toliau buvo apklausiamas policijos.

Detektyvai kreipėsi į Ipsvičo magistratų teismą dėl papildomo sulaikymo orderio, kuris buvo suteiktas, kad leistų įtariamąjį laikyti dar 24 valandas.

Pareigūnai nužudymą ir toliau traktuoja kaip atskirą incidentą ir nemano, kad šiuo metu kyla grėsmė platesnei bendruomenei.

Didelis Brandono užmiesčio parko plotas buvo atitvertas policijos, čia vyko įvairios paieškos ir kiti tyrimai.

Detektyvai ir toliau ieško liudininkų, ypač tų, kurie buvo Brandono užmiesčio parko, Burio kelio ar aplinkinių gatvių rajone ir galbūt matė ar girdėjo ką nors įtartino.

Visų vietinių gyventojų, turinčių privačias vaizdo stebėjimo kameras, taip pat buvo prašoma peržiūrėti filmuotą medžiagą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.