Jau registruojami politinės kampanijos dalyviai Trakų rajono mero rinkimuose

Rengiantis šių metų spalio 10 d. Trakų rajono savivaldybės tarybos nario – mero rinkimams, asmenys, norintys tapti politinės kampanijos dalyviais, jau gali registruotis Vyriausiojoje rinkimų komisijoje (VRK).

Balsadėžė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Balsadėžė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Balsadėžė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Balsadėžė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 12, 2021, 5:58 PM

Kaip informuoja VRK, prieš registruojantis politinės kampanijos dalyviu būtina banke atsidaryti asmens, kuris registruojasi politinės kampanijos dalyviu, banko sąskaitą, sudaryti sutartį su politinės kampanijos iždininku, užpildyti prašymą arba teikimą ir pateikti jį VRK.

VRK primena, kad partija ir rinkimų komitetai gali kelti kandidatus, o asmuo kandidatu į savivaldybės tarybos narius – merus gali keltis pats tik tokiu atveju, jeigu yra įregistruotas politinės kampanijos dalyviu pagal Politinių kampanijų finansavimo ir finansavimo kontrolės įstatymą.

Politinės kampanijos dalyvių registracija vyksta nuo gegužės 6 d. ir baigiasi ne vėliau kaip iki rinkimų likus 83 dienoms, t. y. iki liepos 19 d.

Trakų rajono mero vieta atsilaisvino po to, kai gegužės 11 d. buvusi Trakų rajono merė, Liberalų sąjūdžio narė Edita Rudelienė Seime prisiekė ir pradėjo eiti parlamentarės pareigas.

E. Rudelienė Seime pakeitė balandžio 30 d. mirusį Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarą, Seimo narį Kęstutį Glavecką. K. Glaveckas buvo išrinktas pagal Lietuvos liberalų sąjūdžio sąrašą. Pirmoji nepatekusi į Seimą šiame sąraše buvo E. Rudelienė. Kol bus išrinktas naujas meras Trakų rajono savivaldybės taryba trečiadienį pavedė eiti mero pareigas vicemerei Marijai Puč.

Tiesioginiai mero rinkimai Trakuose vyks šių metų spalio 10 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.