Šeštadienį Vilniuje – ne tik „Didysis šeimų gynimo maršas“: vyks dar keli mitingai, policija ruošia pajėgas

Šeštadienį Vilniuje vyks daug diskusijų sulaukęs „Didysis šeimų gynimo maršas“, kuriame galės dalyvauti iki 7000 žmonių. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė portalui lrytas.lt patvirtino, kad mitingo metu bus stiprinamos policijos pajėgos, savivaldybė savo ruožtu pranešė, kad tą pačią dieną Vingio parke planuojami ir keli antiprotestai.

Protestas.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Protestas.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Protestas.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Protestas.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Protestas.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Protestas.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Protestas.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Protestas.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 12, 2021, 5:36 PM, atnaujinta May 12, 2021, 6:14 PM

Planuojami ir antimitingai

„Esame išdavę kelis leidimus organizuoti antimitingus per „Didįjį šeimų maršą“. Siekiant užtikrinti, kad nebūtų provokacijų ir konfliktų, visus norinčius pasisakyti prieš maršą nukreipiame į pievą prie Vingio pėsčiųjų tilto, Žveryne.

Prašome dalyvių laikytis saugių atstumų, dėvėti kaukes, laikytis kitų higienos reikalavimų“, – akcentuoja Vilniaus miesto savivaldybė.

Kokio pobūdžio antimitingai organizuojami, kol kas neaišku.

Epidemiologai ir kiti specialistai kiek anksčiau jau yra teigę, kad šiuo metu nuo masinių protestų reikėtų susilaikyti, tačiau savivaldybė leidimą išdavė.

„Tai bus žmonių susibūrimas, jie nesilaikys dviejų metrų atstumo, kontaktas bus ilgalaikis, kaukes kuris užsidės, kuris ne – dabar lauke nebeprivaloma dėvėti kaukes.

Masinis sambūris, įvairaus amžiaus žmonės iš skirtingų vietų suvažiuos į vieną vietą – nemanau, kad dabar tam pats tinkamiausias laikas. Manau, visiškai netinkamas laikas“, – vertino Nacionalinio vėžio instituto onkoimunologas, biomedicinos mokslų daktaras Marius Strioga.

Stiprins policijos pajėgas

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Julija Samorokovskaja portalui lrytas.lt trečiadienį sakė, kad sustiprintos policijos pajėgos renginio metu užtikrins viešąją tvarką.

„Kaip ir per kiekvieną renginį, policija ir dabar užtikrins viešąją tvarką. Bus skirtos pajėgos, kurios budės, patruliuos toje renginio vietoje“, – sakė J.Samorokovskaja.

Pasak jos, policija atidžiau stebės ir tai, ar žmonės nepažeidžia karantino sąlygų.

Žygiuos už tradicinę šeimą

Vienas iš mitingo organizatorių, „Šeimų sąjūdžio“ atstovas Arvydas Daunys portalui lrytas.lt anksčiau kalbėjo, kad papildomo saugumo priemonių organizatoriai netaikys ir pasikliaus žmonių sąmoningumu.

Protesto akcijos organizatoriai tvirtina mitingu siekiantys apsaugoti tradicinę šeimos – vyro ir moters – sąjungą.

„Jeigu valdžia negirdi 330 000 žmonių balsų – jai tikrai teks išklausyti visos Lietuvos balsą. Mes pasistengsime, kad ji tai išgirstų ir pamatytų“, – teigiama mitingo aprašyme.

„Pagal įstatymus, joks protestas negali būti uždraustas. Mes tikrai ne pasilinksminimą rengiame – apie tai negali būti net kalbos.

Koks gali būti pasilinksminimas pandemijos fone? Tai juk visiškas absurdas. O tie, kurie teigia priešingai, tiesiog tą mitingą bando sustabdyti“, – sakė A.Daunys.

Gegužės 15 dieną organizuojamas protesto žygis, pasak jo iniciatorių, prasidės visoje šalyje. Iš numatytų taškų protestuotojai automobiliais ir motociklais vienu metu susijungs į koloną kelyje Klaipėda-Vilnius, galutinis kelionės tikslas įvardijamas mitingas sostinės Vingio parke.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.