Nutiko taip, kaip rašė „Lietuvos rytas“: ketvirtąja SAM viceministre tapo nuskambėjusi A. Bilotienė-Motiejūnienė

Ketvirtąją sveikatos apsaugos viceministrės poziciją užims šiuo metu Santaros klinikų direktorės valdymui pareigas einanti Aušros Bilotienė-Motiejūnienė. Apie tai, kad būtent jai atiteks šis postas „Lietuvos rytas“ pranešė prieš porą dienų. Sveikatos apsaugos ministro atstovė spaudai Aistė Šukšta šią informaciją BNS naujienų agentūrai patvirtino ketvirtadienį.

Aušra Bilotienė Motiejūnienė.<br>T.Bauro nuotr.
Aušra Bilotienė Motiejūnienė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 13, 2021, 10:31 AM, atnaujinta May 13, 2021, 11:28 AM

„Ką tik yra Vyriausybės patvirtinta ketvirtoji pozicija, o toliau yra kitos įdarbinimo procedūros, kurias reikia atlikti prieš viceministrei pradedant darbą“, – sakė ji.

A. Šukstos teigimu, darbą A. Bilotienė-Motiejūnienė galėtų pradėti birželio pradžioje.

Vyriausybės sprendimu praėjusią savaitę įsteigta ketvirta Sveikatos apsaugos ministerijos viceministro pareigybė.

Tuomet ministras Arūnas Dulkys teigė, kad viceministrė „kuruotų visą visuomenės sveikatą, ekstremalių situacijų valdymą, psichikos sveikatą ir radiacinę saugą“.

A. Motiejūnienė-Bilotienė jau yra ėjusi viceministrės pareigas tuometinio ministro Aurelijaus Verygos komandoje. Iš jų ji pasitraukė 2017-ųjų gruodį, netrukus po to, kai dienraštis „Lietuvos rytas“ paskelbė A. Bilotienės–Motiejūnienės pokalbio su parlamentaru konservatorium Antanu Matulu išklotinę, kuriame viceministrė mini patyrusi netiesioginį ministro spaudimą konkurse į Valstybinės ligonių kasos direktoriaus postą.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija vėliau pripažino ją supainiojusia interesus, kai eidama viceministrės pareigas priiminėjo sprendimus dėl buvusios darbovietės Santaros klinikų. Be to, dirbdama ministerijoje, ji nebuvo nutraukusi darbo sutarties su ligonine ir vėliau grįžo dirbti į šią įstaigą.

A. Motiejūnienė-Bilotienė darbą A. Verygos komandoje pradėjo 2017 metų kovą.

Trečiuoju sveikatos apsaugos viceministru gegužės pradžioje tapo Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno ligoninės direktoriaus medicinai pavaduotojas Aurimas Pečkauskas, kuruojantis farmacijos politikos klausimus.

Sveikatos apsaugos viceministrių pareigas taip pat eina Danguolė Jankauskienė, anksčiau dirbusi Santaros klinikų direktore medicinai ir slaugai, bei valstybės kontrolieriaus pavaduotoja dirbusi Živilė Simonaitytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.