Po konflikto – G. Jauniaus triumfas: policija nutraukė tyrimą

Po didelį triukšmą sukėlusio pareigūnų ir Laisvės partijos nario Gedimino Jauniaus konflikto policija nutarė nutraukti administracinę teiseną dėl teisėtų reikalavimų nevykdymo.

G.Jaunius.<br>V.Skaraičio nuotr.
G.Jaunius.<br>V.Skaraičio nuotr.
G.Jaunius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G.Jaunius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G.Jaunius.<br>V.Skaraičio nuotr.
G.Jaunius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 13, 2021, 11:59 AM, atnaujinta May 13, 2021, 12:05 PM

Daug dėmesio sulaukęs indicentas įvyko balandžio 3 dieną. Tuomet 2 valandą nakties į Krivūlės gatvę atvykę pareigūnai patraukė išsiaiškinti, kas garsiai klausosi muzikos.

Netrukus paaiškėjo, kad bute vyksta vakarėlis. Pareigūnams pradėjus aiškintis, kodėl karantino metu vyksta susibūrimas, prisistatė ir Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys G.Jaunius.

Pastarasis buvo sulaikytas, nes esą nevykdė pareigūnų teisėtų reikalavimų.

„Dėl šio įvykio Vilniaus apskr. vyriausiajame policijos komisariate atliktas tarnybinis patikrinimas dėl galimai neteisėtų pareigūnų veiksmų, kurio metu nenustatyta, kad pareigūnai pažeidė galiojančius teisės aktus. Taip pat nustatyta, kad tarnybinis automobilis, kuriuo asmuo buvo pristatomas į Vilniaus apskr. vyriausiąjį policijos komisariatą, neatitiko keliamų švaros ir higienos reikalavimų, į ką atkreiptas pareigūnų bei patruliavimo funkcijas atliekančių padalinių vadovybės dėmesys“, – rašoma policijos pranešime.

Policija taip pat patikslino anksčiau skelbtą pirminę informaciją.

„Policijos rengiamoje įvykių suvestinėje paskelbta informacija, kad Vilniaus m. savivaldybės tarybos nariui surašytas protokolas dėl pareigūnų teisėtų reikalavimų nevykdymo, buvo netiksli. Patiksliname, kad buvo pradėta administracinė teisena, kuri 2021-04-30 buvo nutraukta“, – rašoma pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.