A. Anušauskas: saugumo situacija mūsų regione išlieka nestabili

Santykiai su Lenkija – vienas svarbiausių Lietuvos gynybos ramsčių, teigia Varšuvoje viešintis krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Arvydas Anušauskas<br>T.Bauro nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 14, 2021, 9:59 PM

„Saugumo situacija mūsų regione išlieka nestabili, todėl Lietuvos ir Lenkijos tarpusavio parama bei bendras pasiruošimas atgrasymui ir gynybai yra ypač svarbus“, – ministerijos pranešime cituojamas A. Anušauskas.

Jis penktadienį susitiko su Lenkijos kolega Mariuszu Błaszczaku ir aptarė dvišalio bendradarbiavimo, NATO ir ES darbotvarkės klausimus, saugumo situaciją regione.

„Džiaugiuosi jau antrą kartą įvykusia dvišale gynybos ministrų taryba ir pasiektu progresu prioritetinėse bendradarbiavimo srityse. Lenkija yra strateginis Lietuvos partneris. Mus vienija ne tik bendra istorija, bet ir bendri saugumo iššūkiai. Tiek Lenkija, tiek Lietuva vienodai supranta regione esančias saugumo grėsmes ir priemones joms atremti“, – teigė Lietuvos krašto apsaugos ministras.

Pirmoji Lietuvos ir Lenkijos gynybos ministrų taryba įvyko praėjusių metų sausį Vilniuje.

Ši taryba rengiama siekiant įgyvendinti bendrą Lietuvos ir Lenkijos prezidentų deklaraciją dėl partnerystės saugumo srityje, kuri buvo paskelbta 2019 metų vasario 21 dieną. Deklaracijoje sutarta bendromis jėgomis siekti regiono gynybai kertinių tikslų dvišaliu, NATO ir ES pagrindu.

A. Anušauskas su M. Blaszczaku taip pat aptarė tolimesnį bendradarbiavimą ir praktinius klausimus gynybos planavimo, oro gynybos, jūrinės aplinkos, įsigijimų, karinio mobilumo srityse.

Ministrai sutarė, kad glaudus bendradarbiavimas šiose srityse turi tęstis, o itin svarbus abiem šalims yra ir JAV pajėgų buvimas regione – anot A. Anušausko, Lietuva ir Lenkija turi bendrą siekį, kad JAV pajėgos regione būtų dislokuotos nuolatos.

Lietuvos ir Lenkijos krašto apsaugos ministrai Varšuvoje šalių glaudesnį bendradarbiavimą įtvirtino pasirašydami bendrą komunikatą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.