D. Nausėdienė: gyventi oriai ‒ kiekvieno iš mūsų prigimtinė teisė

Šeštadienį Prezidentūros kieme atidaryta Dianos Nausėdienės globojama paroda „AccessAbility“, skirta atkreipti dėmesį į aplinkos prieinamumą, kuris būtinas norint užtikrinti žmonių su negalia orumą.

D.Nausėdienė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
D.Nausėdienė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
D.Nausėdienė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
D.Nausėdienė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
D.Nausėdienė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
D.Nausėdienė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 15, 2021, 2:05 PM

„Galia būti laisvam, nepriklausomam, aktyviam savo paties gyvenimo šeimininkui bei bendruomenės nariui reiškia būti oriam. Labai dažnai iš pirmo žvilgsnio sudėtingą ir filosofinį žmogaus orumo klausimą galima išspręsti ir paprastais būdais. Kartais pakanka tik durų be slenksčio, kad jos būtų atviros kiekvienam. Kartais pakanka paprasto techninio sprendimo pateikti informaciją ir raštu, ir garsu – ir žinios tampa prieinamos kiekvienam. Tebūnie ši paroda dar viena proga kalbėtis ir keisti paprastus dalykus, kurių kiekvienas yra didžiojo pokyčio pradžia“, – parodos atidaryme kalbėjo D. Nausėdienė.

Bendroje Lietuvos ir Švedijos fotografijų parodoje, kaip praneša Prezidentūra, pristatomi 28 žmonių su negalia portretai ir asmeninės istorijos. Po pasaulį keliaujančią parodą, kurią kiekvienoje šalyje papildo vietinių žmonių portretai, organizuoja Švedijos ambasada, Švedijos institutas ir Lietuvos negalios organizacijų forumas, siekdami atkreipti dėmesį į žmonių su įvairiomis negaliomis galimybes ir patiriamą nelygybę.

Renginyje dalyvavo ir susirinkusius sveikino Švedijos ambasadorė Inger Buxton, socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė, Lietuvos negalios organizacijų forumo prezidentė Dovilė Juodkaitė, Seimo Žmonių su negalia teisių komisijos pirmininkė Monika Ošmianskienė, Neįgaliųjų reikalų departamento direktorė Eglė Čaplikienė.

Savo asmeninėmis istorijomis dalijosi ir dvi parodos herojės – Irma Jokštytė ir Irmina Beneševičiūtė.

Pasak Prezidentūros, ši paroda taip pat primena, kad šiemet minima Lietuvos iš Švedijos diplomatinių santykių užmezgimo 100 metų ir atkūrimo 30 metų sukaktys.

Paroda „AccessAbility“ Prezidentūros kieme veiks iki gegužės 23 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.