Arūnas Dumalakas. Pagaliau atimkime šunkelius iš šunų

Taip, sutvarkyti šunkelius yra naujas iššūkis lygių galimybių kontrolierei B.Sabatauskaitei, nes visuose keliuose lygios galimybės turi būti sudarytos ir dvikojams, ir keturkojams.

Arūnas Dumalakas.<br>T.Bauro nuotr.
Arūnas Dumalakas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-05-20 07:23

Vis dėlto reikia pripažinti naujosios kontrolierės nuopelnus, dėl kurių puikūs laikai atėjo didmiesčių ir bažnytkaimių gyventojams. Visi, kurie skundėsi, kad gatvės skęsta purve, kad nenuvalytas sniegas, kad šaligatviai kreivi ir šleivi, dabar turi gynėją – B.Sabatauskaitę.

Atrodytų, kodėl komunaliniais reikalais turėtų rūpintis kontrolierė, užversta skundais dėl diskriminavimo lyties, rasės, socialinės padėties ar amžiaus pagrindu?

Bet iš tikrųjų B.Sabatauskaitei rūpi ir šaligatviai.

Jeigu netikite, skaitykite šios tarnybos pranešimą „Kontrolierė: apsnigtų šaligatvių nevalymas yra gyventojų su negalia diskriminacija“.

Čia juodu ant balto parašyta, kad lygių galimybių kontrolierė įspėjo Kauno savivaldybę dėl neįgalių gyventojų diskriminacijos, nes šio miesto valdžia žiemą neužtikrino, kad asmenys, turintys judėjimo negalią, galėtų saugiai naudotis šaligatviais.

Pavasarį atlikusi tyrimą kontrolierė konstatavo, kad sausio ir vasario mėnesiais dalis Taikos prospekto šaligatvių buvo užsnigti, valymo ir barstymo darbai nebuvo atliekami. Pėstiesiems buvo likęs tik išmintas siauras takas, o pareiškėja teigė, kad bandydama eiti skaudžiai susitrenkė kelį, todėl jai teko keliauti važiuojamąja kelio dalimi.

Taigi dabar kiekvieną močiutę, kuriai pėdinant nelygiu šaligatviu su batonu maišelyje suskaus nugarą, kiekvieną senolį, kuris žiemą paslys ant nepabarstyto tako, apgins B.Sabatauskaitė.

Gerumas užlieja širdį prisiminus, kad anksčiau Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba neužmiršo ir studentės, kuri pasijuto diskriminuojama, nes negalėjo pasiimti į namus knygos iš bibliotekos vaikų skaityklos, gynė visus vyrus ir moteris, kad jie už paslaugas kirpyklose ar grožio salonuose mokėtų vienodai.

Net ašaros akyse ima tvenktis supratus, kad ne tik kalendorinis, bet ir lygių galimybių pavasaris šėlsta Lietuvoje. Belieka šunkelius atiduoti visiems eismo dalyviams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.