I . Šimonytė: Seimo sprendimas rodo, kad diskusija dėl partnerystės – nebaigta

Premjerė Ingrida Šimonytė sako besigailinti Seimo sprendimo atmesti Partnerystės įstatymo projektą, tačiau vilčių, anot jos, teikia tai, jog projektas nėra visiškai nustumtas, o tik grąžintas iniciatoriams tobulinti.

Ingrida Šimonytė<br>T.Bauro nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>T.Bauro nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>T.Bauro nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>T.Bauro nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>T.Bauro nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>T.Bauro nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>T.Bauro nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 26, 2021, 3:44 PM

„Kaip žmogus, kuris balsavo už projektą, žinoma, nesidžiaugiu tuo, kad projektas nepradėtas svarstyti. Mano manymu, diskutuoti tikrai buvo galima pradėti. Juo labiau, kad daug tų priekaištų ar pastabų kurios buvo teikiamos pateikimo metu ar aplink pateikimą, tikrai galėjo būti išsiaiškintos svarstymo stadijoje. Galbūt kažkas tame projekte galėjo būti ir patobulinta. Man gaila dėl to“, – žurnalistams trečiadienį Vyriausybėje sakė ji.

Kartu premjerė teigė turinti ir „kuo pasidžiaugti“, nes lyginant su 2017-aisiais, kuomet pirmąkart buvo teikiamas panašus partnerystės santykius reguliuojantis projektas, už jį, anot jos, balsavo 29 parlamentarai ir „sprendimo priešininkams nereikėjo labai vargti ir mobilizuotis, kad projektas būtų atmestas be galimybės tobulinti“.

„Šį kartą situacija buvo kitokia: tikrai, palakančių Seimo narių skaičius buvo gerokai didesnis įvairiose frakcijose, taip pat ir mano frakcijoje. Ir projektas nebuvo visiškai atmestas: Seimo daugumos („už“ balsavo daugiau nei 70 Seimo narių) jis grąžintas Seimo iniciatoriams tobulinti, iš ko galėtumėme galvoti, kad pats Seimas apsisprendė, kad diskusija nėra baigta“, – sakė I. Šimonytė.

Seimas antradienį atmetė projektą dėl lyčiai neutralios partnerystės įteisinimo – už projektą po pateikimo balsavo 63 Seimo nariai, prieš buvo 58, septyni susilaikė, tačiau kitu balsavimu projektas grąžintas iniciatoriams tobulinti.

Partnerystės įstatymo projektu siūlyta įteisinti tiek vyro ir moters, tiek tos pačios lyties asmenų partnerystę. Projektu partnerystę siūlyta apibrėžti kaip oficialiai registruotą dviejų asmenų bendro gyvenimo faktą, siekiant sukurti, plėtoti, apsaugoti partnerių santykius.

Projekte buvo nurodoma, kad tie santykiai grindžiami pastoviais „emocinio prieraišumo, tarpusavio supratimo, atsakomybės, pagalbos, pagarbos ir ar panašiais ryšiais bei savanorišku apsisprendimu prisiimti tam tikras teises ir pareigas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.