Nuo liepos turėtų pradėti veikti Psichologinių krizinių įvykių skambučių centras

Nuo liepos šalyje turėtų pradėti veikti Psichologinių krizinių įvykių skambučių centras, jis turėtų užtikrinti psichologinių krizinių įvykių valdymą šalyje.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) paskelbė šių metų Psichologinių krizinių įvykių skambučių centro projektų atrankos konkursą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) paskelbė šių metų Psichologinių krizinių įvykių skambučių centro projektų atrankos konkursą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 28, 2021, 6:03 PM

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) paskelbė šių metų Psichologinių krizinių įvykių skambučių centro projektų atrankos konkursą.

Kaip pranešė SAM, į Psichologinių krizinių įvykių skambučių centrą gyventojai galės kreiptis kasdien nuo 8 iki 20 val., įskaitant savaitgalius ir šventines dienas.

Planuojama, kad veiks penkios mobilios psichologinių krizių įveikimo komandos, vykstančios į krizinio įvykio vietą visose Lietuvos savivaldybėse. 

Skambučių centro specialistai skambučius numeriu 1815 priims iš visos šalies, budės ir perduos informaciją apie gyventojų pranešimus mobilioms komandoms, o jų specialistai vyks į krizinio įvykio vietą.

Pasak pranešimo, įvykus psichologinei krizei, pagalbą teiks kvalifikuoti patyrę psichologai, praėję mokymus psichologinių krizių srityje. Šios paslaugos planuojamos finansuoti valstybės biudžeto lėšomis ir gyventojams jos bus nemokamos. 

Konkursui teikiamų projektų vykdymo trukmė – nuo šių metų liepos 1 dienos iki metų pabaigos, planuojama maksimali projekto suma – 100 tūkst. eurų. Numatoma, kad skambučių centro ir mobiliųjų komandų paslaugos gyventojams bus nuolatinės, tai yra teikiamos ir 2022-iaisiais, ir vėlesniais metais. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.