S. Skvernelis – apie aukščiausių vadovų nesutarimus: siūlo konservatoriams „tyliai pasėdėti kamputyje“

Kai prezidentui ir premjerei net susirašius laiškais nepavyko surasti kompromiso dėl atstovavimo Europos Vadovų Tarybai (EVT), opozicijos lyderis Saulius Skvernelis sako, kad šioje istorijoje turi būti padėtas taškas.

Saulius Skvernelis<br>V.Skaraičio nuotr.
Saulius Skvernelis<br>V.Skaraičio nuotr.
Saulius Skvernelis<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Benas Brunalas, ELTA

Jun 5, 2021, 10:28 AM

„Aš manau, kad dabartinis susirašinėjimas ir kalbėjimas veda į niekur, o tik toliau diskredituoja pačią poziciją, kas turi važiuoti ir kas turi atstovauti. Matyt, tolesnis kalbėjimas apie tai prasmės nebeturi“, – Eltai sakė ekspremjeras.

S. Skvernelis pats ne kartą anksčiau yra išsakęs konservatoriams ir premjerei antrinančią nuomonę, kad Vyriausybės prerogatyvoje esančiais klausimais Lietuvai EVT galėtų atstovauti Ministrų Kabineto vadovas. Po rezultato neatnešusio Gitano Nausėdos ir Ingridos Šimonytės apsikeitimo laiškais, akcentuoja S. Skvernelis, reikia pagaliau padėti tašką ir nutraukti beprasmes diskusijas.

Pasak jo, žvelgiant iš dabartinės perspektyvos, yra tik du realūs keliai: arba priimti teisės aktus, reglamentuojančius atstovavimą EVT, arba kol kas susitaikyti su esama padėtimi ir konservatoriams „tyliai pasėdėti kamputyje“.

„Arba kalbos baigiasi ir lieka status quo – pabandė ir nepavyko, tad tyliai kamputyje reikėtų palaukti, arba, jeigu jie mano, kad reikia dėti tašką kitu akcentu, – tai tegul teikia įstatymo projektą ir tada žiūrėsime, kaip bus“, – sakė ekspremjeras.

„Tačiau tolesnis tempimas, kalbėjimas tikrai neprideda solidumo valstybei. Juk mus stebi partneriai, ES ir mato, kas čia darosi. Tai tikrai prastas vaizdas, todėl taškas turėtų būti padėtas“, – apibendrino S. Skvernelis.

ELTA primena, kad G. Nausėda šią savaitę atsakė į premjerės I. Šimonytės laišką, kuriuo Vyriausybės vadovė siūlė keisti susiklosčiusią Lietuvos atstovavimo EVT tvarką. Visgi prezidentas neatsižvelgė į premjerės raginimą sudaryti galimybes ir Vyriausybės vadovui, priklausomai nuo ES viršūnių aptarinėjamų temų, keliauti į EVT posėdžius.

Komentuodama prezidento atsakymą, I. Šimonytė žurnalistams ketvirtadienį sakė neturinti ketinimų rašyti dar vieno laiško.

„Tikrai nemanau, kad aš rašysiu trečią laišką prezidentui, nes, matyt, nebus tame labai didelės vertės“, – žurnalistams Briuselyje ketvirtadienį sakė premjerė.

Kurį laiką kalbėję apie įstatymo projektą, kuriuo būtų reglamentuojamas valstybės atstovavimas EVT, konservatoriai nuo šios iniciatyvos laikinai atsitraukė, tvirtinant, kad šios situacijos išsprendimui pakanka Seimo komitetų pozicijos. Pats projekto iniciatorius Matas Maldeikis pažymi, kad dėl konkrečių veiksmų dar tarsis su visa TS-LKD frakcija, tačiau neatmeta, kad, prezidentui ir premjerei nepavykus susitarti iki artimiausio EVT posėdžio birželio mėnesį, bus grįžta prie šio projekto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.