Birželio mėnesį Seimo nariai vyks į Vokietiją, Vengriją, Ukrainą

 

Birželio mėnesį Seimo nariai vyks į Vokietiją, Vengriją, Ukrainą.<br>V.Skaraičio nuotr.
Birželio mėnesį Seimo nariai vyks į Vokietiją, Vengriją, Ukrainą.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-06-07 17:03

​Birželio mėnesį Seimo nariai vyks darbo susitikimų į Vokietiją, Vengriją, Ukrainą, Moldovą, Armėniją.

Seimo valdybos sprendimu, Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Žygimantas Pavilionis birželio 8–12 d. kartu su Latvijos Saeimos ir Estijos Rygikogo užsienio reikalų komitetų pirmininkais dalyvaus susitikimuose su Vokietijos valdžios atstovais Berlyne.

Seimo Pirmininko pavaduotojas Paulius Saudargas birželio 10–12 dienomis vyks į Kijevą ir Lucką (Ukraina) dalyvauti Abiejų Tautų Respublikos Gegužės 3-iosios Konstitucijos 230-ųjų metinių iškilmingame minėjime ir Lietuvos Respublikos garbės konsulato Lucke atidaryme.

Šių metų birželio 14–16 d. Lietuvos parlamentinė delegacija dalyvaus susitikimuose su Vengrijos valdžios atstovais Budapešte (Vengrija). Seimo valdyba į Vengriją komandiravo Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininką Lauryną Kasčiūną ir Seimo narius Audronių Ažubalį, Giedrių Surplį.

Seimo valdybos sprendimu, Seimo narys Arminas Lydeka birželio 17–22 d. kartu su Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos delegacija ir Seimo nariai Vilija Targamadzė, Tomas Tomilinas, Aurelijus Veryga birželio 18–22 d. kartu su Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos delegacija dalyvaus Armėnijos Nacionalinio Susirinkimo rinkimų stebėjimo misijoje Armėnijoje.

Seimo narė Laima Liucija Andrikienė birželio 9–12 d. kartu su Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos delegacija vyks dalyvauti ikirinkiminėje šių metų liepos 11 d. vyksiančių priešlaikinių Moldovos Parlamento rinkimų stebėjimo misijoje Kišiniove.

Kaip numato Seimo Statutas, Seimo valdyba komitetų teikimu svarsto ir siunčia į komandiruotes Seimo narius su raštiškomis Seimo, valdybos, komitetų užduotimis; tvirtina komandiruočių ataskaitas.

Neatidėliotinais atvejais Seimo valdybos posėdis dėl Seimo nario užsienio komandiruotės ar kelionės gali būti organizuojamas ir apklausos būdu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.