A. Guogos fantazijos bliūkšta: ne pirmas kartas, kai apsimelavo

Apie Raimondo Kurlianskio spaudimą kalbėjusio Antano Guogos žodžiai – tik jo fantazija. Buvęs STT vadovas Saulius Urbanavičius teisme teigė su A.Guoga susitikinėjęs, tačiau jokios vertingos informacijos negavęs.

Tai, kad A.Guogos kalbos neretai būna nieko vertos, vėl paaiškėjo teisme.<br>T.Bauro nuotr.
Tai, kad A.Guogos kalbos neretai būna nieko vertos, vėl paaiškėjo teisme.<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Urbanavičius<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Urbanavičius<br>T.Bauro nuotr.
Tai, kad A.Guogos kalbos neretai būna nieko vertos, vėl paaiškėjo teisme.<br>T.Bauro nuotr.
Tai, kad A.Guogos kalbos neretai būna nieko vertos, vėl paaiškėjo teisme.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 8, 2021, 7:31 AM, atnaujinta Jun 8, 2021, 10:28 AM

„Teisėsauga turi tuos duomenis, ir atėjus laikui mes tai išsiaiškinsime“, – prieš penkerius metus, kai teisėsaugininkai pradėjo vadinamosios „MG Baltic“ bylos tyrimą, kalbėjo A.Guoga.

Tuometis Europos Parlamento narys, kuris Liberalų partijai vadovavo vos penkias dienas, aiškino, jog dėl to, kad ketino įkurti atskirą frakciją Liberalų sąjūdyje, patyrė didelį spaudimą iš kyšininkavimu įtariamo „MG Baltic“ viceprezidento R.Kurlianskio.

Lankėsi, bet nieko nepasakė

„R.Kurlianskis spaudė mane, kad „Klestinti Lietuva“ nebūtų įkurta Liberalų sąjūdyje“, – teigė A.Guoga ir tikino, kad tai įrodančius faktus jis yra pateikęs Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) ir jos vadovui S.Urbanavičiui.

Vilniaus apygardos teisme nagrinėjamoje byloje dabar liudijęs S.Urbanavičius patvirtino, kad 2016 metais A.Guoga pas jį lankėsi ne kartą, tačiau iš jo neišgirdo nieko, kas būtų reikšminga bylai: „Jis man neperdavė nei laikmenų su duomenimis, nei pokalbių įrašų, taip pat nepasakojo ir apie R.Kurlianskio spaudimą.“

Pasak buvusio STT vadovo, visi susitikimai, kurių buvo du ar trys, vyko A.Guogos prašymu.

Kalbėta apie daug ką, bet tikrai ne apie tai, ką tuometis politikas po šių susitikimų pasakodavo žurnalistams.

Kodėl A.Guoga taip elgėsi, S.Urbanavičius pasiūlė paklausti jo paties: „Žinodamas jo reputaciją aš šių kalbų rimtai nevertinau.“

Teisme kalbėjo kitaip

Tai ne pirmas kartas, kai A.Guoga teisėsaugininkams ir žurnalistams pasakojo tai, ką pats sugalvojo.

Premjero ar ūkio ministro postą mintyse jau matavęsis A.Guoga prisišnekėjo ir per apklausas prokuratūroje.

Tąkart jis kalbėjo, kad rengiantis 2016 metų Seimo rinkimams tuometis Liberalų sąjūdžio vadovas Eligijus Masiulis jo prašė įkalbėti žinomą televizijos laidų vedėją Editą Mildažytę kandidatuoti į Seimą pagal Liberalų sąjūdžio sąrašą ir sakė, jog už tai jai partija gali pasiūlyti bet kokią pinigų sumą.

Apklausiamas teisme A.Guoga jau prabilo kitaip. Esą apie E.Mildažytę su E.Masiuliu buvo kalbėta, tačiau apie atlygį neužsiminta.

Prokurorams jis papasakojo ir apie kitą liberalų esą nupirktą kandidatą – olimpinį čempioną Virgilijų Alekną. A.Guoga pareiškė, kad sportininkas už tai galėjęs gauti 200 tūkst. eurų.

Tačiau teisme A.Guoga ir vėl paneigė savo žodžius: „Aš tik girdėjau tokias kalbas, bet tai patvirtinančių įrodymų neturiu.“

Kolega išvadino narkomanu

Esą kažkur girdėtomis kalbomis jis tąkart teisinosi ir dėl per apklausą pasakytų žodžių apie savo kolegą, teisiamųjų suole taip pat sėdintį Šarūną Gustainį.

„Jis yra narkomanas, vartoja hašišą ir heroiną, dėl to ne kartą gydėsi“, – prokurorams kaip tikrą tiesą liudijo A.Guoga, bet teisme teisinosi, kad tai tik gandai, kuriuos jis girdėjęs iš E.Masiulio.

Be R.Kurlianskio, E.Masiulio ir Š.Gustainio, kaltinimai šioje politinės korupcijos byloje taip pat pareikšti buvusiam liberalui Gintarui Steponavičiui, „darbiečiui“ Vytautui Gapšiui, koncernui „MG Baltic“, Darbo partijai ir Liberalų sąjūdžiui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.