Laukia pokyčiai: barai ir klubai galėtų dirbti kiek panorėję, švelnėtų reikalavimai galimybių pasui

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) siūlo Vyriausybei dar labiau laisvinti karantiną. Tarp pateiktų siūlymų – svarstymai nuo birželio 17 dienos neberiboti kavinių, barų ar naktinių klubų darbo laiko ir švelninti reikalavimus Galimybių pasui, kad juo naudotis būtų galima ilgiau. Dėl šių pokyčių Ministrų kabinetas turėtų apsispręsti jau kitos savaitės pradžioje.

Tarp pateiktų pasiūlymų – ir svarstymai nuo birželio 17 dienos neberiboti kavinių, barų ar naktinių klubų darbo laiko.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Tarp pateiktų pasiūlymų – ir svarstymai nuo birželio 17 dienos neberiboti kavinių, barų ar naktinių klubų darbo laiko.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 10, 2021, 5:23 PM, atnaujinta Jun 10, 2021, 5:56 PM

Kas siūloma?

Viešojo maitinimo įstaigos, naktiniai klubai. Siūloma, kad viešojo maitinimo įstaigose, restoranuose, kavinėse, baruose, naktiniuose klubuose ir kitose pasilinksminimo vietose, lošimo namų (kazino) ir lošimo automatų, bingo salonuose, lažybų ir totalizatorių punktuose nebebūtų ribojamas darbo laikas.

Šiuo metu kavinėse, naktiniuose klubuose ir kitose pasilinksminimo vietose darbo laikas ribojamas nuo 7 iki 24 val., o jų viduje gali lankytis tik Galimybių pasą turintys asmenys.

Tiesa, Vyriausybei pateiktame nutarimo projekte nenurodoma, kad dėl lankymosi kavinių viduje bei naktiniuose klubuose būtų pokyčių, todėl ši sąlyga greičiausiai ir toliau išliks.

Galimybių pasas. Nors neturintys Galimybių paso ir toliau viešojo maitinimo įstaigose galės lankytis tik lauke, o naktinių klubų durys jiems vis dar liks užvertos, bus siūloma ilginti laiką, kuomet asmenys Galimybių pasui gauti galės pasinaudoti neigiamu antigeno testo rezultatu. Jis keistųsi nuo 24 iki 48 valandų.

Taip pat siūloma, kad persirgusiems ir neskiepytiems žmonėms laisvesnės karantino su Galimybių pasu sąlygos galiotų 210 dienų, o ne 180, kaip yra dabar.

Vakcinacija. Sveikatos apsaugos ministerija kartu siūlo koronavirusu persirgusius žmones skiepyti viena vakcinos doze. Remiantis nutarimo projektu, tokie žmonės, kaip ir visiškai paskiepytieji, švelnesnėmis karantino sąlygomis su Galimybių pasu galės naudotis neribotą laiką, tačiau nuo skiepo turės praeiti dvi savaitės.

Švietimas. Taip pat Sveikatos apsaugos ministerija siūlo užtikrinti, kad brandos egzaminai ar jų dalys būtų vykdomi užtikrinant 10 kv. metrų patalpos plotą vienam mokiniui, kai patalpose yra daugiau kaip 10 mokinių.

Neformalųjį vaikų švietimą siūloma vykdyti, kai užsiėmimuose uždarose erdvėse vienu metu ir vaikų stovyklose vienoje grupėje dalyvauja ne daugiau kaip 30 vaikų.

Dėl visų šių pokyčių Vyriausybė turės apsispręsti pirmadienį.

Primename, kad karantinas pratęstas iki liepos pradžios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.