Vytautas Bruveris. Jupiteri, nelipk ant grėblio, bus guzų

Pyktis ir aklas užsispyrimas – blogi patarėjai. Ypač politinėje kovoje, kur jie dažnai antruoju galu duria ne priešui, o pačiam dūrėjui tiesiai į paslėpsnius.

Didysis šeimų maršas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Didysis šeimų maršas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Didysis šeimų maršas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Didysis šeimų maršas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 10, 2021, 7:25 AM

Tik keista, kad to dar neišmoko sostinės meras „laisvietis“ R.Šimašius, jau daugiau nei dešimtmetį esantis didžiojoje politikoje.

Sostinės savivaldybė net du kartus atsisakė išduoti leidimą naujam Šeimos gynimo maršui, kurį „laisviečių“ priešininkai radikalūs dešinieji, įkvėpti mitingo Vingio parke sėkmės, norėjo surengti Vilniaus centre.

Mat vienas Laisvės partijos vėliavnešių R.Šimašius nusprendė atsakyti smūgiu į smūgį – iš pradžių neleido mitinguoti 7 tūkst. dalyvių, o vėliau ir 800.

Sostinės galvos argumentai tiesiog juokingi – esą tas renginys joks laisvas susibūrimas nuomonei ar protestui pareikšti, o „politinis festivalis“, kurio dalyviai ir organizatoriai blaškysis be kaukių, o žmonių srautai nebus suvaldyti.

Epidemiologinės saugos argumentai skamba gal ir įtikinamai, ypač po pirmojo mitingo Vingio parke, kur išties visi elgėsi, kaip kas išmanė.

Bet tada policija juk nieko nenubaudė, o svarbiausia – pati savivaldybė buvo išdavusi akcijai leidimą nepaisydama jau tuomet skambėjusių abejonių dėl saugumo ir karantino pažeidimų.

O kalbos apie „festivalį“ apskritai nevertos nė sudilusio skatiko. Vadovaujantis tokia logika galima uždrausti bet kokį politinį renginį ar akciją netgi ne pandemijos metu.

Pavyzdžiui, tos pačios Laisvės partijos suvažiavimą, kuris praėjusį savaitgalį vyko Vilniaus Rotušės aikštėje.

Bet svarbiausia – tokiais veiksmais R.Šimašius su kompanija tik dar labiau įelektrina „laisviečių“ priešininkus, parodydami, kad jų bijo, ir skatindami rinktis be jokių oficialių leidimų.

Negana to, valdantieji tokiais draudimais suteikia progą Seimo opozicijai pliekti visą valdžią, kad ji pažeidžia vieną kertinių demokratijos principų – susirinkimų laisvę.

Tai trečiadienį konstatavo ir Seimo opozicijos lyderis S.Skvernelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.